Boligmarkedet er frosset fast

Med de seneste politiske udmeldinger om nye pakker er markedet nu stendødt, lyder det fra ejendomsmæglerne

Artiklens øverste billede

Regeringen og oppositionens kappestrid om nye boligpakker og lempelser til boligkøbere, får nu markedet til at gå helt i stå, siger Steen Winther-Petersen, formand for Dansk Ejendomsmæglerforening.


"Der er ingen, der vil sætte deres underskrift på en købsaftale i dag, når der er udsigt til at spare penge, hvis man venter," siger han, og konstaterer at sådan er reaktionerne, hver gang politikerne varsler ændringer i skatteforholdene.

Stilhed før tiltag

"Forskellen er, at i gode tider forholder køberne sig afventende, og i dårlige tider som disse, så bliver boligmarkedet stendødt, til alle kender ændringerne."


Han understreger, at det er positivt, at politikerne over en bred kam vil gøre noget for boligmarkedet, men til det sker, vil der være stilstand.


"Tallene viser, at boligmarkedet i årets første kvartal befandt sig i et sort hul, og meldingerne fra mæglerne er ikke mere opløftende i 2. kvartal," siger Steen Winther-Petersen.

Hovedstaden slipper

Sammenlignet med resten af Danmark så er boligmarkedet i hovedstadsområdet sluppet nådigt. På landsplan er priserne på huse faldet 1,9 procent fra 4. kvartal 2010 til 1. kvartal 2011, men det dækker over et meget skævt danmarkskort med store fald i provinsen, mens Region Hovedstaden oplevede et af de mindste fald på 1,8 procent.

 Sammenlignet med 1. kvartal 2010 har hovedstadsområdet endda set en stigning i salgspriserne for huse på 4,8 procent.


Også ejerlejligheder i hovedstaden har oplevet en stigning i salgspriserne det seneste år på 3,8 procent. I 2010 var prisstigningerne dog oppe på 8 procent.

Psykologien styrer

"Det er rigtigt, at København holder skindet på næsen, og det skyldes jo i høj grad tilstrømningen til København og behovet for boliger der. Men København er jo ikke hele landet, og lige nu er det slemt i provinsen. Vi har dobbelt så meget til salg, som der er købere til, og en ny pakke stimulerer ikke nødvendigvis bolighandlen udover dem, der i forvejen havde besluttet sig for at købe. Men for at få gang i markedet, så skal flere beslutte sig for at skifte bolig. Og lige nu er der meget psykologi i det. Verdensøkonomien skranter, folk frygter arbejdsløshed, så mange tænker: Man ved, hvad man har, og holder i stedet på pengene," siger Steen Winther-Petersen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.