Kronprinsesse Mary leder efter unge

600 unge inviteres til at blive en del af tænketank i kronprinsesse Marys fond

Artiklens øverste billede
Foto: Peter Dahlerup

Kronprinsesse Mary har lagt et stort arbejde i at forebygge mobning og social isolation blandt børn og unge i Danmark. Det er ikke mindst sket gennem Mary Fonden og den tænketank for unge, der siden 2009 har været med til at sætte fokus på problemerne.

Men nu sættes der endnu mere skub i arbejdet, for tænketanken gøres nemlig permanent, og endnu flere unge inviteres til at deltage og komme med input.

Mary Fonden søger derfor 600 unge mellem 15 og 24 år fra hele landet, der vil hjælpe med at sætte fokus på bl.a. kærestevold, mobning og ensomhed.

"Det er vigtigt, at vi i Mary Fonden hele tiden søger nye veje til at afhjælpe social isolation. Vi har i Mary Fonden nogle rigtigt gode ekspertpaneler med værdifuld viden på hvert deres felt, men Unge Tænketanken giver os en direkte linje til de unge selv. Så med viden fra både eksperter og unge får vi et nuanceret og godt billede af de unges udfordringer. Dermed får vi et kvalificeret input til vores arbejde, så vi kan gøre en forskel og bryde de tabuer, som unge stadig kæmper med. Hvad er f.eks. de største udfordringer i forhold til at være en del af fællesskabet?" spørger Helle Østergaard, der er projektchef i Mary Fonden.




Mary Fondens Unge Tænketank søger 600 unge



Unges deltagelse i Mary Fondens Unge Tænketank har siden 2009 haft stor værdi for Mary Fondens arbejde med at forebygge og afhjælpe social isolation – også blandt unge. Derfor gør Mary Fonden - sammen med analyseinstituttet Wilke - Unge Tænketanken permanent og søger nu 600 nye deltagere fra hele landet mellem 15 og 24 år.



Mary Fondens Unge Tænketank er et strategisk værktøj til løbende at identificere og nuancere problemstillinger blandt unge og til at sætte fokus på fx kærestevold, mobning og ensomhed.



”Det er vigtigt, at vi i Mary Fonden hele tiden søger nye veje til at afhjælpe social isolation. Vi har i Mary Fonden nogle rigtigt gode ekspertpaneler med værdifuld viden på hvert deres felt, men Unge Tænketanken giver os en direkte linje til de unge selv. Så med viden fra både eksperter og unge får vi et nuanceret og godt billede af de unges udfordringer. Dermed får vi et kvalificeret input til vores arbejde, så vi kan gøre en forskel og bryde de tabuer, som unge stadig kæmper med. Hvad er fx de største udfordringer i forhold til at være en del af fællesskabet?”, udtaler Helle Østergaard, projektchef i Mary Fonden.



Det har fra starten været det uafhængige analyseinstitut Wilke, der har stået for analysedelen, og det samarbejde med Wilke intensiveres nu.



De 15-24-årige i Mary Fondens Unge Tænketank bliver spurgt 4-6 gange årligt via online spørgeskemaer om emner, der udspringer af de udfordringer, danske unge kan have. De unges input vil i nogle tilfælde blive uddybet i fokusgrupper, som de unge inviteres til at medvirke i.



Alle mellem 15 og 24 år kan blive en del af Mary Fondens Unge Tænketank. Unge interesserede skal henvende sig på www.maryfondensungetaenketank.dk

eller på Mary Fondens Unge Tænketanks Facebook-side.

Spørger om unge emner

Konkret vil analysefirmaet Wilke stå for indsamling af de data, som Mary Fonden arbejder med. De 15-24-årige i Mary Fondens Unge Tænketank vil få en mail 4-6 gange om året med et spørgeskema om emner, der handler om de udfordringer, der kan være ved at være ung, og de kan også blive inviteret til at uddybe nogle af problemstillingerne i fokusgrupper.

Er man interesseret - og mellem 15 og 24 år - kan man tilmelde sig og læse mere på www.maryfondensungetaenketank.dk eller på Mary Fondens Unge Tænketanks Facebook-side.



Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.