Bakken har aldrig larmet så meget

Indehaveren af Piil & Co i Dyrehaven har svært ved at drive forretning i sommermånederne. Larmen fra Bakken er simpelthen blevet for voldsom. Hun efterlyser en bedre dialog

Artiklens øverste billede
Kritikken over støjen fra Bakken fortsætter.

Idyllen på Dyrehavsbakken er denne sommer blevet en anelse flosset i kanten. For selvom verdens ældste forlystelsespark igen i år har været leveringsdygtig i massevis af sjove timer for rigtig mange danskere, så er det ikke alle, som er lige glade for Bakken.

For få uger siden sendte Skovshoved-Klampenborg Grundejerforening en klage afsted til Natur- og Miljøklagenævnet. Grundejerne, der er de nærmeste naboer til forlystelsesparken, er stærkt utilfredse med, at Bakken flere gange har fået dispensation til at udvide med nye store forlystelser.

Nu blander en anden nabo sig i sagen om Bakken. For Betina Prehn, der driver Restaurant Piil & Co i Dyrehaven, er støjen fra Dyrehavsbakken nemlig nu nået et niveau, som er alt for højt.

"Der er meget støj fra Bakken. Det er blevet meget værre i år. Jeg er Bakkens nærmeste nabo, og jeg taber gæster på det. Det er især fra Ølgod, at der er høj musik på alle mulige tidspunkter. Det er skrækkeligt, når mine gæster ikke kan høre morfars tale til konfirmationen, fordi der er så meget larm fra Bakken," siger Betina Prehn.

Hun efterlyser bedre dialog med Bakken, og hun har også henvendt sig til parkens direktør Nils-Erik Winther.

"Jeg er Bakkens nærmeste nabo, men jeg bliver aldrig spurgt om noget. Det er et dilemma herude, at man ikke kan drøfte det uden at genere hinanden. Jeg har efter min henvendelser til direktøren fået et skriftligt svar, hvor der ikke rigtig står noget," siger Betina Prehn.

Hensyn kun den ene vej

Hun har drevet restaurant Piil & Co de seneste 11 år, og hun har bopælspligt i ejendommen, der hører til restauranten. Foruden bopælspligten er hun omfattet af flere restriktioner, som Naturstyrelsen har opsat i skoven.

"Jeg er pålagt alle mulige restriktioner. Jeg må f.eks. ikke sætte telt op udenfor min restaurant i mere end ti dage. Jeg bliver hele tiden pålagt ting, men jeg synes kun det går den ene vej. Dialogen mangler, og der er ingen rummelighed. Mine gæster beklager sig tit. Det kan faktisk ikke betale sig for mig at holde åbent i Bakke-sæsonen. Mine bedste måneder er september, oktober og november, Hele juli måned holder jeg lukket, fordi jeg har næsten ingen omsætning. Fortsætter det sådan her, vil vi ikke blive ved med at være her. Det kan ramme Bakken i en negativ retning," siger Betina Prehn.

Restauratøren har selv stor erfaring med at afholde koncerter, og hun er uforstående overfor, at teltholdere på Bakken ikke vil skrue ned for volummen.

"Det skal ikke være så højt, at man generer naboerne. Jeg vil ikke have Bakken lukket, for jeg elsker Bakken og er som lokalfødt altid kommet meget herude. Men jeg vil bare have, at der bliver vist lidt større hensyn," siger Betina Prehn.

Det lykkedes ikke inden deadline at få en kommentar fra Bakkens direktør Nils-Erik Winther. Vi håber, at kunne bringe hans kommentar til Betina Prehns kritik i næste udgave af DGO.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.