Politikere med sans for badesikkerhed

Hvor meget badesikkerhed man får for 1.5 millioner kunne politikere fra Halsnæs, Gribskov og Helsingør kommuner ved selvsyn konstatere på en demonstrationstur fredag den 12. august

Artiklens øverste billede
Socialdemokratiske Bertil Nyenstad fra Halsnæs Kommune greb muligheden for at få et lynkursus i hjertemassage af kystlivredder Emilie Neumann. Foto: Carsten Pedersen

Billedgalleri... Byrådspolitikere fra de tre nordsjællandske kommuner, alle med strande ud til både Øresund og Kattegat, var fredag den 12. august taget på en lille rundvisningstur, der startede på Grønnehave Strand, og gik via Kulturværftet inden rundvisningen endte på Skotterup Strand.

Ikke på badeferie

Formålet med turen var dog ikke at sende kommunalpolitikerne på en badeferie, selvom netop badning var nøgleordet for rundturen.

Det var Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, i daglig tale kaldet DNK, som havde inviteret politikerne ud på stranden for vise, hvor meget badesikkerhed 1.5 millioner årlige kroner giver de tre kommuner.

75.000 kroner koster en livredderpost

John Mogensen fra DNK: "På strækningen fra Hundested til Espergærde er der 21 livredningsposter med højst tre kilometer mellem hver post. Omkostningerne for at holde en enkelt post kørende beløber sig årligt til cirka 75.000 kroner."

"De årlige omkostninger til livredningstjenesten beløber sig i alt til omkring tre millioner kroner, hvoraf Gribskov, Halsnæs og Helsingør kommuner altså betaler halvdelen, mens Justitsministeriet lægger de sidste 1.5 millioner kroner."

"Livredningstjenesten laver turen for byrødderne hvert år, så de ved selvsyn kan konstatere, hvad skattekronerne går til. Hvert år har turen et nyt tema, og i år var der særligt fokus på førstehjælp," fortæller John Mogensen.

Politisk førstehjælp med vejledning

Og netop førstehjælp blev der rig mulighed for at prøve af på stranden i Skotterup, hvor DNK havde gjort klar til en slags ”mini-livredderprøve."

Kystlivredder Mick Nielsen demonstrerede, hvordan man foretager genoplivning af en person efter en drukneulykke, hvorefter byrødderne kunne prøve at give både hjertemassage og kunstigt åndedræt under vejledning fra DNK-livredderne.

Et begejstret byrådsmedlem

Erling Hansen, konservativt byrådsmedlem fra Helsingør:

"De penge vi bruger på livredningstjenesten, er pebernødder i forhold til det, vi får igen. Tænk bare på, hvor mange penge vi kan spare på hospitalsindlæggelser og sygedagpenge, når antallet af de mest alvorlige badeulykker reduceres."

"Pengene vi giver til den forebyggende indsats mod badeulykker, er givet lige så godt ud, som de penge vi bruger på at forebygge ulykker i trafikken."

"Og livredderne er jo unge og engagerede folk, som virkeligt brænder for deres arbejde i livredningstjenesten," lyder Erling Hansens vurdering.

Forældre bør tænke sig om

At der er brug for både livreddere på strandene og en solid forebyggende indsats omkring badesikkerhed, havde John Mogensen fra DNK et  kontant eksempel på, da han fortalte om en nyligt overstået redningsaktion på Hornbæk Strand:

"I sidste uge, da det blæste 14 sekundmeter, måtte jeg på Hornbæk Strand ud for at hente to 8-årige børn ind, som trods det hejste røde flag og advarsler om hestehuller, alligevel var blevet sendt ud for at bade."

Politikernes rundtur sluttede på havnen i Snekkersten, hvor byrødderne over et let traktement havde mulighed for sammen med både nuværende og tidligere livreddere at drøfte, hvordan badesikkerheden kan forbedres yderligere.

Livredderskole for børn

Læs mere om Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste og deres nye meget populære tiltag: "Ocean Rescue Camps," hvor børn og unge i 2011 for første gang fik mulighed for at prøve kræfter med kystlivredning her: http://nordkysten.net/



Kystlivredder Mick Nielsen gav en prøve på sin kunnen, og bagefter var der mulighed for selv at give både kunstigt åndedræt og hjertemassage...
... under kyndig vejledning af kystlivredder Emilie Neumann.
Byrådsmedlem for de konservative i Helsingør Kommune Erling Hansen var meget tilfreds med det han så: "Pengene til en høj badesikkerhed er godt givet ud."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.