Giftniveau på skole blev nede over sommeren

Mængden af PCB på Baunebjergskolen har ikke givet store udslag i sommervarmen

Artiklens øverste billede
Luftfoto: Peter Dahlerup

For nyligt blev der konstateret PCB i fugerne på Baunebjergskolen i Humlebæk.


Fredensborg Kommune har løbende fulgt niveauet i mængden af den farlige gift, og det var derfor med spænding, at man forleden fik rapporten og udviklingen hen over sommeren. Koncentrationen af stoffer i luften stiger nemlig, når det er varmt.
Men måske har den tvivlsomme danske sommer været med Baunebjergskolen. I hvert fald har kommunens rådgiver i sagen, Golder Associates, ikke kunnet konstatere en mærkbar stigning i sommermånederne.


Visse steder er der målt op til 550 ng/m3, hvilket er over Sundhedsstyrelsens laveste aktionsværdi på 300 ng/m3, men stadig langt under styrelsens højeste aktionsværdi på 3000 ng/m3. Det finder miljødirekten tilfredsstillende.


"På trods af højere temperaturer i sommermånederne har målingerne ikke vist højere koncentration af PCB. Den indsatsplan, vi har sat i værk med at forbedre ventilationen, har haft en positiv effekt og har generelt resulteret i et fald i koncentrationen af PCB i indeluften," konstaterer Thomas Barfoed, direktør i Miljø, Kommunale Arealer og Digitalisering.

Løsning skal findes

Undersøgelsen indgår i den tredje rapport om problemet på Baunebjergskolen, som Golder Associates har afleveret til Fredensborg Kommune.


Selv om niveauerne altså har været holdt nede over sommeren, går arbejdet nu i gang med at finde en mere permanent løsning på, hvad der skal ske med de områder, der er påvirket af PCB.


"Vi er glade for, at målingerne ikke er steget hen over sommerperioden, og vi skal nu gennemgå vores rådgivers anbefalinger omkring ventilation og renovering, så vi finder en god løsning. Vi er meget optaget af at prioritere et godt indeklima for elever og lærere på skolen," siger Lars Simonsen (B), formand for Plan- og Klimaudvalget, der drøfter sagen på sit næste møde.





Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.