Norddjurs leger med ilden

Den politiske opbakning i Norddjurs til at drive fælles beredskab med Syddjurs er for nedadgående, og det kan betyde farvel til samarbejdet

Artiklens øverste billede
Formanden for Miljø- og teknikudvalget i Norddjurs, Jens Meilvang (V), ser med skepsis på et fortsat samarbejde med Syddjurs om brandslukningen på Djursland. Det samme gør de øvrige medlemmer af udvalget på tværs af partier, ifølge Meilvang.

Der er optræk til, at Norddjurs Kommune kan være på på vej til at opgive den fælles opgave med at være brandslukkere på Djursland sammen med Syddjurs Kommune.

I Norddjurs er der stærke politiske kræfter, der arbejder for, at kommunen skal opsige samarbejdet med Syddjurs, og gå selv.

“I Miljø- og teknikudvalget er der hele vejen rundt om bordet enighed om, at vi skal bruge budgetforhandlingerne til at få regnet på, om det ikke er billigere, at vi driver vores eget beredskab, og siger farvel til Syddjurs,” siger udvalgsformand Jens Meilvang (V).

“Efter vores mening er der for mange brandstationer i Syddjurs i for lille afstand af hinanden, og det koster alt for meget i form af ekstra bevillinger, som bare bliver læsset over på Miljø- og teknikudvalget,” fortsætter Meilvang, som henviser til, at man før kommunesammenlægningen havde et velfungerende og meget billigt beredskab i Rougsø-Sønderhald, der slet ikke tåler sammenligning med prisen for at drive Brand & Redning Djursland.

Derfor er han og resten af udvalget, der har Socialdemokratiets Tom Bytoft siddende med i beredskabskommissionen, forhippet på at få vurderet, om det ikke er nu, samarbejdet på Djursland skal bringes til ophør.

Syddjurs borgmester Kirstine Bille (SF): “Jeg synes, det vil se mærkeligt ud, hvis vi vælger at gå hver til sit, men jeg kan selvfølgelig ikke sige, hvad der vil ske af mærkelige ting under de kommende budgetforhandlinger.”

Bille vil fortsætte

Syddjurs borgmester Kirstine Bille (SF), som har plads i den fælles beredskabskommission, vil ikke opfordre til en sprængning af samarbejdet.

“Vi har et billigt og godt beredskab på Djursland, og det skal vi holde fast i,” siger Kirstine Bille, der er fortaler for, at det fælles beredskab får tilført den ekstra million kroner, som beredskabet mangler for at få økonomien til at hænge sammen.

Alternativet er, at der skal lukkes stationer, men det vil borgmesteren ikke være med til, og det vil Syddjurs Venstres repræsentant i beredskabskommissionen, Per Zeidler og Borgerlistens Jørgen Brøgger som udgangspunkt heller ikke.

“Brand & Redning Djursland er beredskabskommissionens ansvar, og vi arbejder selvfølgelig for et fælles beredskab. Vores udgangspunkt er, at beredskabet selvfølgelig skal have de penge, der skal til for at kunne fungere i den virkelighed, der er nu. Virkeligheden er jo ikke statisk, så selvfølgelig ændrer forudsætningerne sig, og det betyder sommetider flere udgifter. Hvad der så kan ske politisk i Norddjurs, har jeg ingen indflydelse på, og jeg kan heller ikke sige, at der ikke vil ske mærkelige ting i Syddjurs, når vi sidder i en budgetforhandling, hvor vi skal prioritere benhårdt, og det kommer vi til,” siger Kirstine Bille.

“Alt andet lige må det dog være billigere at drive et fælles beredskab end hver sit, som vi også ser det med Reno Djurs, som ingen i dag kan finde på at gø over.”

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.