Unge tvinges i uddannelse
De 15-17-årige kan få en økonomisk lussing, hvis de ikke følger kravene om at uddanne sig
Hvis man er 15-17 år og ikke har handicap, sygdom eller væsentlige sociale problemer, så må man krybe til uddannelseskorset. Det er konsekvensen af den såkaldte unge-pakke, der nu træder i kraft.
Af udspillet fremgår, at alle unge skal have en uddannelsesplan og følge den. Hvis det er nødvendigt, får man vurderet sin uddannelsesparathed, og hvis den ikke er til stede, så yder kommunen via Ungdommens Uddannelsesvejledning bistand. Men det forventes at blive en meget lille gruppe, det handler om.
Snupper pengene
Der er samtidig givet mulighed for at lave sanktioner af økonomisk art, hvis enten den unge eller forældrene vægrer sig ved at samarbejde.
Fra nytår er børnefamilieydelsen for de 15-17-årige omlagt til en unge-ydelse. Denne skelnen kan komme i spil, hvis forældrene sættes sig imod, mens den unge selv godt vil samarbejde med UU om uddannelsen. Så bliver ungeydelsen nemlig udbetalt til den unge selv uden om forældrene. Hvis det derimod er forældrene og den unge selv, der ikke vil være med, så bortfalder ungeydelsen helt. Den er på 882 kr. om måneden.
Målet er at få 95% af en årgang til at tage en ungdomsuddannelse.