Michelin-kok til kamp for frie høns

Michelin-kokken Mads Refslund skifter de fine forhold ud med grill og landkøkken og kokkererer for nysgerrige og sultne danskere - til fordel for danske høns

Artiklens øverste billede

For en måned siden annoncerede Danmarks Naturfredningsforening, at man var gået sammen med is-producenten Ben & Jerry´s om at redde det danske havmiljø.

Nu har dyreværnsforeningen Dyrenes Beskyttelse også slået pjalterne sammen med en fødevareproducent.

Hellmann´s Mayonnaise træder nemlig ind i kampen for bedre vilkår for høns, og sammen med Dyrenes Beskyttelse arrangerer de søndag fra 12-18 et mad- og indsamlingsevent på Islands Brygge på Amager.

Her vil Michelin-kokken Mads Refslund fra restaurant MR diske op med picnic-lækkerier på terrassen ved Kulturhuset, som i dagens anledning er omdannet til en naturskøn køkkenhave med gode råvarer i centrum og en lille hønsegård i midten.

"Det bliver en stor smagsoplevelse til et lille beløb, og så går pengene til en vigtig sag," udtaler Mads Refslund, der vil befinde sig i det udendørs landkøkken hele dagen.

"Over 60% af de æg som sælges i Danmark stammer fra burhøns. Arrangementet er en måde at belyse problematikken på og få folk til at tænke en ekstra gang over hvilke æg de lægger i kurven," siger Pernille Fraas Johnsen, som er dyrevelfærdschef i Dyrenes Beskyttelse.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.