Michelin-kok til kamp for frie høns
Michelin-kokken Mads Refslund skifter de fine forhold ud med grill og landkøkken og kokkererer for nysgerrige og sultne danskere - til fordel for danske høns
For en måned siden annoncerede Danmarks Naturfredningsforening, at man var gået sammen med is-producenten Ben & Jerry´s om at redde det danske havmiljø.
Nu har dyreværnsforeningen Dyrenes Beskyttelse også slået pjalterne sammen med en fødevareproducent.
Hellmann´s Mayonnaise træder nemlig ind i kampen for bedre vilkår for høns, og sammen med Dyrenes Beskyttelse arrangerer de søndag fra 12-18 et mad- og indsamlingsevent på Islands Brygge på Amager.
Her vil Michelin-kokken Mads Refslund fra restaurant MR diske op med picnic-lækkerier på terrassen ved Kulturhuset, som i dagens anledning er omdannet til en naturskøn køkkenhave med gode råvarer i centrum og en lille hønsegård i midten.
"Det bliver en stor smagsoplevelse til et lille beløb, og så går pengene til en vigtig sag," udtaler Mads Refslund, der vil befinde sig i det udendørs landkøkken hele dagen.
"Over 60% af de æg som sælges i Danmark stammer fra burhøns. Arrangementet er en måde at belyse problematikken på og få folk til at tænke en ekstra gang over hvilke æg de lægger i kurven," siger Pernille Fraas Johnsen, som er dyrevelfærdschef i Dyrenes Beskyttelse.