11 millioner kroner til ghettoområder
Aarhus Kommune og socialministeren har indgået aftale, der skal gøre Gellerup/Toveshøj og Bispehaven til attraktive bydele
11 millioner kroner skal bidrage til, at Bispehaven og Gellerup/Toveshøj udvikler sig fra socialt udsatte områder til attraktive bydele.
Pengene er sat af som led i to initiativaftaler, der er underskrevet af socialminister Benedikte Kiær (K) og borgmester Jacob Bundsgaard (S). De 11 millioner kroner skal bruges til at gennemføre ni konkrete projekter i ghettoområderne Gellerup/Toveshøj og Bispehaven.
Projekt Hotspot Erhverv skal blandt andet hjælpe unge i Bispehaven og Gellerup/Toveshøj ind på arbejdsmarkedet via netværk med lokale virksomheder.
Et andet projekt skal inddrage beboerne i at skabe fælles oaser i det byggerod, der vil opstå ved helhedsplan Gellerup. Flere aktiviteter skal desuden forbedre mindre børns sprog, skoleparathed og sociale mobilitet.
Omfattende forandringer
"Bispehaven har allerede gennemgået en stor renovering. Gellerup/Toveshøj står over for omfattende fysiske forandringer med nedrivning af flere boligblokke i de kommende år, en udvikling jeg glæder mig til at følge. De ni projekter, vi støtter, skal bidrage til at trække områderne i den rigtige retning. Det er for eksempel meget vigtigt, at børnene og de unge får en god opvækst og skolegang, så de får bedre chancer for at tage en uddannelse og komme ind på arbejdsmarkedet senere i livet", siger Benedikte Kiær.
"Vi har i Aarhus et fremragende samarbejde mellem kommunen og boligforeningerne, som har vist et stort ansvar og initiativ i forhold til at løfte de sociale og fysiske udfordringer i deres områder. Når vi for eksempel ser Bispehaven i dag, er det et helt andet billede end for blot fem år siden, og jeg håber, at vi med de projekter, vi nu sætter i søen, kan forsætte og udbygge det gode samarbejde og den gode udvikling i området", lyder det fra Jacob Bundsgaard.
I alt indgår regeringen aftaler med 17 kommuner om 29 boligområder. Det sker som en opfølgning på den ghettoplan, regeringen fik vedtaget kort før jul sidste år. Den samlede ramme for initiativaftalerne er 80 millioner kroner på landsplan.