Rudersdal Kommune vil af med gæld

Borgmester Erik Fabrin foreslår, at ekstra-indægt bruges til at nedbringe kommunens gæld

Artiklens øverste billede

Pengekassen i Rudersdal Kommune bugner og næste får kommunen tilmed en ekstraordinær engangsindtægt fra selskabsskat på 230 mio. kr., efter at der er afregnet udligning til andre kommuner. Det ekstraordinære beløb skyldes, at Skat har truffet afgørelse i en gammel skattesag. Derfor skal kommunalbestyrelsen nu tage stilling til, hvordan pengene skal bruges.

"Det er særdeles glædeligt, at kommunen får den store indtægt i selskabsskat - selvom det sker med nogle års forsinkelse. Da sagen ikke er endeligt afgjort, bør beløbet anvendes med forsigtighed, indtil kommunalbestyrelsen har sikkerhed for, at kommunen kan beholde det udmeldte beløb", siger borgmester Erik Fabrin (V).

"En ansvarlig kurs vil være at bruge merindtægten til at nedbringe kommunens gæld. Det vil spare kommunen for betydelige beløb til renter og afdrag, som i stedet kan anvendes til andre formål," fortsætter Erik Fabrin.

Skal spare 37 mio. kr. på service

Trods den store merindtægt i selskabsskat må kommunen gennemføre udgiftsreduktioner, fordi Folketinget har besluttet, at kommunernes serviceudgifter skal holdes i ro. Nye oplysninger fra Kommunernes Landsforening betyder, at kommunalbestyrelsen kan overveje ikke at tilpasse serviceudgifterne med helt så store beløb, som tidligere forudsat.
"Det kan virke paradoksalt, at kommunen må gennemføre budgettilpasninger samtidig med, at der er godt med penge i kommunekassen. Men vi er i kommunerne pålagt at yde vores bidrag til genopretningen af samfundsøkonomien og overholde aftalen med regeringen om serviceudgifterne. Heldigvis ser det nu ud til, at Rudersdal Kommune kan undgå nogle af de udgiftsreduktioner, som vi tidligere regnede med at skulle gennemføre," siger Erik Fabrin.

Byggeprojekter for 750 mio. kr.

Anlægsudgifterne udgør over 330 mio. kr. i 2012, og de beløber sig til mere end 750 mio. kr. i hele budgetperioden fra 2012 til 2015.

"Der er et omfattende byggeri i gang i kommunen, som ikke mindst vores ældre borgere og borgere med sindslidelse eller handicaps vil få gavn af i de kommende år. Byggeriet bidrager samtidig til at holde hjulene i gang og beskæftigelsen oppe," siger Erik Fabrin.

Der er borgermøde om budgetforslaget i Rådssalen på rådhuset i Holte onsdag den 31. august 2011 kl. 19.

"Der ligger flere vigtige beslutninger foran kommunalbestyrelsen i forbindelse med budgettet for 2012. Jeg håber derfor, at mange borgere vil benytte lejligheden til at deltage i borgermødet om budgetforslaget," siger Erik Fabrin.

246 mio. kr. til andre kommuner

Ekstraindtægten kommer ikke kun til at gavne borgere i Rudersdal. I 2012 vil Rudersdal Kommune således betale over 246 mio. kr. i udligning af selskabsskat til de øvrige kommuner. Rudersdal er dermed den kommune, der absolut set betaler mest i udligning af selskabsskat.

Fakta:

Budgetforslaget viser, at kommunes samlede skatteindtægter udgør 3,9 mia. kr. i 2012.
Over 70 procent af skatteindtægterne kommer fra indkomstskatten.
Kommunens drifts- og anlægsudgifter beløber sig til 3,2 mia. kr. i 2012. Kommunen betaler desuden over 0,9 mia. kr. i bidrag til andre kommuner via udligningsordningerne.
Den ekstraordinære indtægt fra selskabsskat betyder, at kommunen har en kassebeholdning på over 425 mio. kr. i 2015.
» Se budgetforslaget og tilpasningsforslagene

Fra uge 35 vil en pjece om budgetforslaget være tilgængelig samme sted. Pjecen vil også kunne hentes på bibliotekerne og i Borgerservice.
Budgettet for 2012 vedtages på kommunalbestyrelsens møde den 12. oktober 2011.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.