Dagplejefar til lands, til vands og i rummet

Jan Wenneberg samler ikke blot musik og tegneserier, men giver også nyt liv til det spændende drama om "Willy på eventyr"

Artiklens øverste billede
Jan Wenneberg har også et par modeller af Willys rumskibe. Foto: Peter Eilertsen.

Han har alle de omkring 3.000 forskellige Anders And-blade, der nogensinde er udgivet på dansk og 7.000 dubletter, han har alle bøger i Jumbo-serien - i alle oplag, og komplette samlinger af musik med Gasolin' og Alice Cooper.

Jan Wenneberg, dagplejefar i Virring, er i samlernes superklasse.

Men ikke nok med det.

Efter at han i mange år også har været flittig samler af alt om tegneseriehelten Willy på Eventyr, som en lang årrække uge efter uge holdt læsere af Familie Journalen hen i åndeløs spænding, har han nu givet Willy et helt nyt liv.

Sammen med en lille håndfuld andre Willy-fans har han genudgivet striberne om Willy og "Onkel Hans forsvundet i Bermuda-Trekanten."

Drømmen

"Vi har trykt 1.000 og via boghandlere og vores egen hjemmeside har vi allerede solgt omkring 350, og vi håber, det kan blive et afsæt til at vi kan få genudgivet alle historierne om Willy. Det er drømmen," siger Jan Wenneberg.

"Alle" er alle de tegninger, der blev lavet af den danske tegner Tage Andersen, der i 1956 sammen med journalisten Aage Grauballe, fik til opgave at genskabe Willy som en moderne spændingsserie.

"Den startede allerede i 1920 i England og kørte i mange år i forskellige versioner i Familie Journalen, men den nåede helt nye højder i de 21 år fra til 1977, hvor Tage Andersen tegnede den," siger Jan Wenneberg med et kig ned på en kopi af en af de originale 1.110 - Andersen-tegninger.

Den er i sort-hvid, vildt flot, og altså basis for de nedfotograferede og farvelagte tegninger, der slap ud til læserne.

"Det er de tegninger, vi har fået lov at bruge i vores hæfte, der indeholder de 33 plancher fra en episode fra 1975-76."

Der er tidligere lavet nogle få hæfter med Willy på eventyr. Her er Jan Wenneberg med det nye, til venstre, og "Rumpiraten" fra 1966.

Slutning blev starten

"Faktisk var det først da serien stoppede året efter, at jeg opdagede den. Jeg var vildt optaget af de flotte tegninger og de gode historier og begyndte så at samle alle de gamle historier.
"Siden har jeg været skuffet over, at der ikke var ret meget på nettet. Det har vi fået rettet op på, men vi synes, det er så flot, at det bør genudgives Det er synd, hvis det går i glemmebogen, siger Jan Wenneberg.

Nørdet?

"Ja, men ikke så meget som min ven Asger Pedersen, der lige nu er ved at bygge en model af Willys SM4-rumskib i skala 1:2, lyder det, fra Wenneberg, der sammen med Asger Pedersen og Ole Rosén tog initiativet til den nye udgivelse.

Tjah. Lokalavisens udsendte er ikke overbevist.

Ikke alene har Jan Wenneberg selv indtil flere modeller af Willy-rumskibe, og dertil kommer så den massive samling, der fylder det halve af familiens opholdsstue.

"Du er ikke bange for at blive smidt ud hjemmefra?"

"Lad mig benytte lejligheden til at sende en stor tak til min kone. Hun er large," siger Jan Wenneberg med et stort smil.

Vi kan så tilføje, at "banen er kridtet op."

Da 25 "Donaldister" - Anders And-samlere - indtog privaten i en hel weekend til en generalforsamling, som Jan Wenneberg troede ville vare et par timer, var parret enigt om, at det ikke sker igen.

"Det var lige i overkanten," siger super-samleren, der tydeligvis ikke helt er kommet sig over chokket.

Læs mere på www.willy-centret.dk

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.