Ditte undgik 20 år på kontanthjælp
Bauhaus fik torsdag virksomhedspris for at hjælpe dem, der har det svært, ud på arbejdsmarkedet
Det var lige op over, at 37-årige Ditte Ørn Andreasen kunne holde 20 års jubilæum på kontanthjælp. Men efter lidt over et år i praktik hos Bauhaus i Hillerød er hun nu blevet ansat i et flexjob som vareopfylder 25 timer om ugen.
Det er lykken, fortæller Ditte:
"Det var en stor dag, da jeg fik svar. Jeg sad og bussen og var helt oppe at flyve. Det var som en lykkerus," siger hun.
Dittes historie er bare en af solstrålehistorierne fra det lokale byggemarked, som torsdag fik Det Lokale Beskæftigelsesråd til at overrække Bauhaus deres Virksomhedspris 2011.
"Vi vil gerne give udtryk for, hvor glade vi er for, at der findes sådanne eksempler. I har hjulpet medarbejdere som Ditte ved at tage godt imod dem og give dem tryghed," sagde Direktør for Job, Social og Sundhed Vibeke Abel.
Ros for engagement
Formand for beskæftigelsesrådet Jamil Cheheibar roste Bauhaus for deres engagement:
"I er altid åbne over for nye løsninger og er ikke bange for at tænke kreativt, når det er til gavn for den enkelte praktikant. I giver den nødvendige håndsrækning for at få folk ind på arbejdsmarkedet, også dem der har svært ved det," sagde han. "I har respekt for hinanden og plads til alle."
Det kan både Ditte Ørn Andreasen og Helle Witorek tale med om. Helle har de sidste seks uger været i praktik i varehuset efter to år med en sygemelding.
"Jeg har fået en rolig opstart med otte timer her om ugen, og jeg er bare rigtig glad for det. Folk er utrolig søde og hilser altid. Allerede da jeg været her i kort tid, stoppede folk op og snakkede. Så man føler sig hurtigt som en del af fællesskabet," fortæller hun.
Bauhaus har mellem 10 og 15 personer i praktik, og hver dag har Jobcentret en virksomhedskonsulent i byggemarkedet, som kan hjælpe praktikanterne.
Ditte Ørn Andreasen er rigtig glad for sit nye arbejde:
"Her er gode kolleger, og jeg har det godt, når jeg møder om morgenen. Man kan altid spørge nogen, hvis man har brug for hjælp," siger hun.
Og så betyder det meget at komme hjemmefra hver dag:
"Jeg kommer ud og har noget socialt med de andre. Jeg har også lært hjemmefra, at man skal lave noget. Så det betyder rigtig meget."
Bauhaus slog dørene op i Hillerød i 2008 og fik stillet lokale på rådhuset til rådighed for at få ansat de 100 medarbejdere, de havde brug for. I dag har Bauhaus udvidet til 150 ansatte.