Løkke på virksomheds-visit
Lars Løkke lagde onsdag vejen forbi Slangerup-virksomheden Reson
Vækst, vækst, vækst.
Dét er temaet på dén mini-turne, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag og onsdag har fået presset ind i sit program.
Turen bragte ham onsdag formiddag til virksomheden Reson i Slangerup.
"Virksomheden er én af dem, der som mange andre er blevet kraftigt påvirket af den globale krise. Men man har formået at arbejde sig ud af krisen," begrundede Lars Løkke Rasmussen sit valg af lige netop Slangerup-virksomheden som én af de fire steder, han besøgte.
Tv-indslag: Lars Løkke så lyset i Slangerup
At det går ganske godt igen efter et par hårde år, kunne direktør Kim Lehmann bekræfte:
"Det buldrer derudaf lige nu. vi har haft en vækst på 35 pct. det seneste år," kunne han fortælle en ivrigt lyttende statsminister, inden turen gik rundt i Resons produktionslokaler.
Her fik han en kort introduktion til både produktion og anvendelsen af Resons produkter, der for 90 pct.s vedkommende går til eksport til bl.a. militære formål og olieindustrien.
Tidligere i år fik Reson 10 mio. kr. fra Højteknogi-fonden. Pengene var målrettet arbejdet med at udvikle et sonar-system, der tidligere end i dag kan opdage olieudslip på store dybder, som man bl.a. har set det i den Mexikanske Golf.
I bl.a. Kina opererer man i dag med olieudvinding på op til seks km. dybde, og derfor er det nødvendigt med særligt udstyr, der kan klare overvågningen på så store dybder.
Samtidig producerer man udstyr, der kan være med til at kortlægge havbundene til hydrografiske kort overalt i verden.
Andre dele af Resons sonar-udstyr er så fint-følende, at det kan bruges til eksempelvis militære formål og overvågning af havneområder, hvor selv relativt små objekter som en dykker vil kunne identificeres.
Og selv om timelønnen er lave i eksempelvis Kina, har Reson valgt at beholde produktionen i Danmark - blandt andet fordi man her har været i stand til at fastholde en stor gruppe medarbejdere i adskillige år, og de derfor har opbygget en stor ekspertise, der opvejer de højere lønninger:
Dét blev da også fremhævet af Lars Løkke Rasmussen, da han som afslutning på mødet stod ansigt til ansigt med medarbejdergruppen og besvarede spørgsmål:
"Det er jo et eksempel på, hvad det er, Danmark skal leve af i fremtiden; dygtige ingeniører og en højt specialiseret produktion, der kan levere lave produkter af en høj kvalitet og levere til tiden, For få år siden troede man, at man i Danmark bare kunne leve af alt det sjove, og så lade andre producere. Men hvis ikke man samtidig har produktionen, har man heller ikke noget at lave innovation ud fra," konstaterede Lars Løkke Rasmussen.