Kendt kok vil servere god mad for en hund
Henrik Christensen fra "By på Skrump" er ny restauratør på Jydsk Væddeløbsbane
Der er for få steder, hvor folk kan gå hen og nyde et godt måltid mad for 100 kroner.
Det mener kok Henrik Christensen, 46 år, der sammen med forretningspartneren Jette Christensen, er ny restauratør på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus.
De har overtaget Restaurant Derby og den tilhørende grill og bar efter Bjørn T. Olsen, der har været på væddeløbsbanen siden 2006. Og konceptet bliver "at bringe anstændigheden i maden" ud til alle. Noget, Henrik Christensen og forretningspartneren, har forsøgt i alt, hvad de har beskæftiget sig med.
De startede i 1995 mad ud af huset-virksomheden Maigret, der fra i år er blevet til foodshop.dk. Henrik Christensen har de sidste 12 år desuden drevet TV2 Østjyllands kantine, og Jette Christensen er administrerende køkkenchef på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft.
Ny udfordring
Henrik Christensen har også udgivet kogebogen "Mad til rigtige mænd og deres koner" i december 2009, samme år som han medvirkede i tv-programmet "By på Skrump".
Han vejede 146 kilo, da DR-projektet med Chris MacDonald i spidsen begyndte, men tabte sig hurtigt gennem anderledes kost og masser af motion.
Nu bliver udfordringen at byde gæsterne på de 35 årlige løbsdage på Jydsk Væddeløbsbane på en spændende og varieret menu.
Henrik Christensen fortæller, at man i restauranten blandt andet vil kunne nyde mørbradbøf med champignon a la creme, dansk bøf med bløde løg og stegt flæsk med persillesovs.
I grillbaren vil der eksempelvis være frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat, pizzaer og pølser fra Kajs Pølser i Silkeborg.
Til at hjælpe sig vil Henrik og Jette have 15-25 ansatte med køkkenchef Emil Jansen i spidsen.
Vil arrangere julemarked
Restauranten på Jydsk Væddeløbsbane vil også være åben for konferencer og selskaber som bryllupper, konfirmationer og erhvervsklubber.
Henrik Christensen og forretningspartneren er desuden i gang med at arrangere et stort julemarked, der skal løbe af stablen sidst i november med blandt andet madspecialiteter, kunsthåndværk og juletræer.
"Vi laver syltevarer, som vi sælger til specialforretninger og restauranter. Og vi har selv været på markeder med dem og på den måde fået en del kontakter", siger han.