Kendt kok vil servere god mad for en hund

Henrik Christensen fra "By på Skrump" er ny restauratør på Jydsk Væddeløbsbane

Artiklens øverste billede
Henrik Christensen og Jette Christensen har forpagtet restauranten på Jydsk Væddeløbsbane i minimum fem år.

Der er for få steder, hvor folk kan gå hen og nyde et godt måltid mad for 100 kroner.
Det mener kok Henrik Christensen, 46 år, der sammen med forretningspartneren Jette Christensen, er ny restauratør på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus.

De har overtaget Restaurant Derby og den tilhørende grill og bar efter Bjørn T. Olsen, der har været på væddeløbsbanen siden 2006. Og konceptet bliver "at bringe anstændigheden i maden" ud til alle. Noget, Henrik Christensen og forretningspartneren, har forsøgt i alt, hvad de har beskæftiget sig med.

De startede i 1995 mad ud af huset-virksomheden Maigret, der fra i år er blevet til foodshop.dk. Henrik Christensen har de sidste 12 år desuden drevet TV2 Østjyllands kantine, og Jette Christensen er administrerende køkkenchef på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft.

Ny udfordring

Henrik Christensen har også udgivet kogebogen "Mad til rigtige mænd og deres koner" i december 2009, samme år som han medvirkede i tv-programmet "By på Skrump".

Han vejede 146 kilo, da DR-projektet med Chris MacDonald i spidsen begyndte, men tabte sig hurtigt gennem anderledes kost og masser af motion.

Nu bliver udfordringen at byde gæsterne på de 35 årlige løbsdage på Jydsk Væddeløbsbane på en spændende og varieret menu.

Henrik Christensen fortæller, at man i restauranten blandt andet vil kunne nyde mørbradbøf med champignon a la creme, dansk bøf med bløde løg og stegt flæsk med persillesovs.

I grillbaren vil der eksempelvis være frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat, pizzaer og pølser fra Kajs Pølser i Silkeborg.

Til at hjælpe sig vil Henrik og Jette have 15-25 ansatte med køkkenchef Emil Jansen i spidsen.

Vil arrangere julemarked

Restauranten på Jydsk Væddeløbsbane vil også være åben for konferencer og selskaber som bryllupper, konfirmationer og erhvervsklubber.

Henrik Christensen og forretningspartneren er desuden i gang med at arrangere et stort julemarked, der skal løbe af stablen sidst i november med blandt andet madspecialiteter, kunsthåndværk og juletræer.

"Vi laver syltevarer, som vi sælger til specialforretninger og restauranter. Og vi har selv været på markeder med dem og på den måde fået en del kontakter", siger han.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.