Masser af regn i juli har øget risikoen for oversvømmelse

Recall har ekspertise i at redde arkivmateriale, som er ødelagt af vandmasserne

Artiklens øverste billede
Pludselige regnskyl kan forårsage store skader i kældre og arkiver som hos denne virksomhed ....

- Hvert år på denne tid bliver hundredvis af private hjem, men også offentlige og private virksomheder, oversvømmet i sommerferien, fordi mange undervurderer risikoen for oversvømmelse, fortæller direktør hos Recall, Kathryn Titterington.

Firmaet hjælper i øjeblikket mange virksomheder og kommuner med at beskytte arkiver og andre værdier mod regnvand, og andre med at redde arkivmateriale, som allerede er blevet oversvømmet, og dermed i akut og overhængende fare for at gå helt til grunde!

- Èt af problemerne er, at mange placerer værdier som kundepapirer, sagsmapper, historisk bilagsmateriale og endda it-servere i lokaler, der ligger under grundvandsspejlet eller op ad vandrør og udluftningsskakte. - Ved skybrud øges vandstanden typisk med 30 mm i løbet af et par timer, og så står mange uden redskaberne til at lede vandmasserne bort.

Stadig stort behov for hjælp

- Siden skybruddet har vi været i kontakt med over 25 virksomheder på Sjælland og i Hovedstadsområdet, der står med akutte vandskader, hvilket er langt over normalen. Deres kælderarkiver er oversvømmede, hvilket betyder, at vigtige dokumenter så som kundekartoteker, forsikringspapirer og borgernes sagsmapper er gennemvædede. Vi har reddet virksomhedernes arkiver, bl.a. banker, forsikringsselskaber, skoler samt én kommune.

- Vi forventer at arbejde videre med flere tilsvarende opgaver i de kommende uger. Der er stadig rigtig mange, der har brug for hjælp, siger administrerende direktør hos Recall A/S, Kathryn Titterington.

SKAT: Red regnskabet

Virksomheder har ifølge bogføringsloven under Erhvervs- og Selskabsstyrelsen pligt til at sikre deres regnskaber mod ødelæggelse og forsvinden. SKAT anbefaler, at erhvervsdrivende f.eks. får alle dokumenter scannede, så de ligger elektronisk og er i sikkerhed uanset vind og vejr.

SKAT opfordrer erhvervsdrivende i denne situation med oversvømmelser til at gøre alt, hvad der er muligt for at redde regnskabsmateriale, der er blevet beskadiget. Hvis en erhvervsdrivende ikke er i stand til at dokumentere eller sandsynliggøre sit skatte- og afgiftsregnskab, vil det i visse tilfælde være nødvendigt for SKAT at foretage en skønsmæssig ansættelse, siger Finn Serup Jensen hos SKAT.

- Ved at outsource opbevaring af dokumenter sikrer virksomhederne, at deres dokumenter ligger sikkert i en bygning, og sikkerheden er endnu højere, hvis dokumenterne også ligger i elektronisk form. - At både de fysiske og elektroniske dokumenter skulle gå tabt samtidig må siges at være usandsynligt. Samtidig giver det økonomiske fordele, da virksomhederne slipper for at betale dyre lejeomkostninger til egne arkiver, slutter Kathryn Titterington.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.