Jeg er inspireret af Gentofte

Ministerens hårde kritik af pædagogikken i mange af landets vuggestuer gælder ikke Gentofte Kommune, der har inspireret ministeren

Artiklens øverste billede
Socialminister Benedikte Kiær (K) afviser, at hun ikke skulle have kendskab til, hvad der foregår i institutionerne i Gentofte Kommune.

Socialminister Benedikte Kiær (K) tager til genmæle over for den lokale, radikale folketingskandidat Marie-Louise Andreassen, som i Villabyerne i mandags kritiserede ministeren for ikke at ane, hvad der foregår i vuggestuerne, og slet ikke i Benedikte Kiærs egen valgkreds, Gentofte.

Men kritikken er skudt helt ved siden af, mener socialministeren. Hun er meget positiv over for kommunens tilgang til det pædagogiske arbejde:

"Det er blandt andet Gentofte Kommunes måde at arbejde med læring og inkludering i daginstitutionerne på, som har inspireret mig til at sætte fokus på emnet", siger Benedikte Kiær.

"Og det er på baggrund af inspirationen herfra, at jeg i foråret nedsatte den task force, som til september kommer med sine anbefalinger, så vi kan få udbredt de gode eksempler", tilføjer hun.

Besøg på institioner

De Radikales kritik af ministeren kommer på baggrund af Benedikte Kiærs ønske om at gøre op med selvforvaltningspædagogikken, som hun kalder hippie-pædagogikken, samt for lidt planlægning og for meget fri leg i daginstitutionerne mange steder i landet. Ministerens kritik fremgik af en artikel i Politiken den 4. august og skabte røre, ikke kun i pædagogiske kredse, men også i det politiske landskab.

Hvordan det konkret ser ud i alle institutioner i Gentofte Kommune, kan Benedikte Kiær ikke udtale sig 100 procent om, men hun kender kommunens tilgang til daginstitutionsområdet:

"Jeg har blandt andet besøgt Børnehuset Lunden og her set, hvordan man konkret arbejder målrettet med at inkludere børn, som har udfordringer, og de erfaringer synes jeg, at vi skal lære af", understreger Benedikte Kiær.

Positiv inspiration har hun også hentet andre steder i landet og nævner bl.a. Ishøj, hvor man har ekstra fokus på sprog i daginstitutionerne, Gribskov, hvor fokus er på madlavning, og Hørsholm, hvor det gælder bæredygtighed og klima.

Var aldrig gået i skolen

Hun henviser i øvrigt til en undersøgelse, som BUPL står bag, og som snart offentliggøres. Heraf fremgår det, at kun hver 12. vuggestue har planlagt aktiviteter for børnene hele dagen - og at hver fjerde institution venter med at planlægge dagen til om morgenen, når pædagogerne møder på arbejde.

"Tænk, hvis det samme skete i folkeskolen, at lærerne først planlagde dagens program samme morgen, det ville jo heller aldrig gå", lyder det fra Benedikte Kiær.

De Radikale opfordrer ministeren til at deltage i et debatmøde om pædagogikken i Gentofte Kommune. Et møde, som de Radikale vil tage initiativ til.

"Jeg er da altid klar til at debattere, også med de Radikale. Men der vil blive tale om en mere generel debat, mere end en kritik, da jeg faktisk har hentet positiv inspiration fra kommunen. Så dér må jeg nok skuffe Marie-Louise Andreassen", slutter Benedikte Kiær.

Deltag i afstemningen om børneinstitutioner i højrespalten og på Facebook.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.