"Vil helst til de virksomheder, de kender"

Susanne Hejlsvig råder de studerende på AU til at søge bredt, når de skal i virksomhedspraktik

Artiklens øverste billede
Karrierekonsulent på ASB Susanne Hejlsvig råder de unge til også at søge mindre virksomheder.

"De vil helst i praktik hos de virksomheder, de kender, for eksempel Vestas og Grundfos."

Sådan fortæller karrierekonsulent Susanne Hejlsvig, som er rådgiver de studerende på Aarhus Universitet, Business and Social Sciences (tidligere Handelshøjskolen). Det er især sprog- og kommunikationsstuderende, hun møder i sin rådgivning, men der er også enkelte økonomer.

"Jeg opfordrer dem til at søge lidt bredere, altså søge nogle mindre og mere ukendte virksomheder. Det er ikke alle, der er lige tændte på den idé, men de kan jo også godt se, at de ikke kan komme til Vestas og Grundfos alle sammen," fortæller Susanne Hejlsvig, som også gør opmærksom, på fordelene ved en mellemstor eller lille virksomhed.

"I mine øjne er det ikke en skrøne, at man får lov til lidt mere, hvis man er i en mindre virksomhed. Hvis man kommer til en lille virksomhed, så er der ikke så mange til at udføre de mange forskellige opgaver. Derfor vil man ofte få mere ansvar," siger hun og fortsætter:

"Nogle gange kommer den studerende ind i virksomheden, som den eneste med nogle helt specifikke kompetencer, og kan blive betragtet som eksperten på det felt. Men mange studerende finder det altså stadig mest attraktivt at komme ind i en større virksomhed, hvor der er nogle mere erfarne medarbejdere inden for deres uddannelsesfelt, så de har nogle erfarne sparringspartnere."

Campus i Ringkøbing

Susanne Hejlsvig oplever, at de unge helst vil i praktik i store virksomheder, som ligger i store byer.

"De vil helst blive i Århus eller flytte til København. Denne udfordring er virksomhederne i provinsen godt klar over, så der er lavet forskellige tiltag. Blandt andet er der i Ringkøbing oprettet et "Career Campus", som er en form for kollegium, hvor de studerende bor gratis, mens de er i praktik. På den måde får de studerende gratis logi, og de får nogle andre unge mennesker at socialisere med om aftenerne," forklarer Susanne Hejlsvig.

De fleste er tilfredse

Susanne Hejlsvig fortæller, at det er meget forskelligt, hvor de studerende havner i praktik, både mht. branche og virksomhedens størrelse, men langt de fleste erklærer dog, at de har været tilfredse med opholdet:

"Efter at have spurgt de studerende, som har været i praktik i 2011, så har ca. 90 % svaret, at de har været tilfredse med deres praktikophold."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.