Favrskov er røget ind på Top 20

Favrskov er kommet langt med hensyn til at få unge i uddannelse

Artiklens øverste billede
Anne-Grethe Dahl: "Vi skal fortsat arbejde hårdt."

Undervisningsministeriet har netop offentliggjort den seneste nye kommunefordelte statistik over andelen af unge, der forventes at afslutte mindst én ungdomsuddannelse. Statistikken, der bygger på tal fra 2009, belyser blandt andet status over kommunernes resultater i forhold til den landspolitiske såkaldte 95 procent-målsætning.
Af tallene fremgår det, at Favrskov Kommune ligger i top 20 blandt de kommuner, hvor flest unge gennemfører mindst en ungdomsuddannelse. På nuværende tidspunkt er det 89,8 procent af en ungdomsårgang i Favrskov Kommune, hvilket svarer til en 18. plads på landsplan. Det er i øvrigt en forbedring på 2,2 procentpoint i forhold til sidste år. På landsplan er gennemsnittet på 87,4 procent.

Fortsat arbejde hårdt

"Målsætningen om mindst en ungdomsuddannelse for 95 procent af en ungdomsårgang er vi glade for og bakker helt op om i Favrskov Kommune. Vi har generelt gjort meget for at medvirke til at nå målsætningen, og vi vil fortsat arbejde hårdt for at nå de 95 procent," siger formanden for Arbejdsmarkedsudvalget og Det Lokale Beskæftigelsesråd i Favrskov Kommune, Anna-Grethe Dahl, der kæder det fine resultat i Favrskov Kommune sammen med et godt og konstruktivt samarbejde med interessenterne på området, hvor der har været igangsat flere forskellige projekter og initiativer netop med henblik på at fremme uddannelsesandelen blandt unge i Favrskov Kommune.
Favrskov Kommune har endvidere for 2011 og de kommende år vedtaget en ungepolitik med tilhørende årlig handlingsplan, der skal sikre, at kommunen også i fremtiden har fokus på at fremme ungdomsuddannelsen.

Hjælp mod arbejdsløshed

"Generelt er vi i Favrskov Kommune opmærksomme på, at uddannelse kan modvirke ungdomsarbejdsløshed. Det er vi selvfølgelig af hensyn til både de personlige og økonomiske konsekvenser ved arbejdsløshed. Jeg er specielt glad for, at vi har godt fat i bekæmpelsen af ungdomsarbejdsløshed og hermed risikoen for marginalisering af arbejdsstyrken ikke mindst set i lyset af, at risikoen for mangel på arbejdskraft på længere sigt kan blive den nye dagsorden i beskæftigelsesindsatsen," lyder det fra Anne-Grethe Dahl.

"Håndholdt" hånd

Også i Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU-Favrskov), der blandt andet har det daglige arbejde med de unge, som enten ikke er motiverede for eller ikke har evner til at gå i gang med en ungdomsuddannelse, er man glade for placeringen, og at indsatsen lykkes.
"Med en "håndholdt", kærlig og fast hånd kan det faktisk godt lade sig gøre også at få de ikke uddannelsesparate til at se nytten af at prøve at afslutte en ungdomsuddannelse," siger Randi Vinther, der er leder af UU i Favrskov Kommune.
FAKTA
Nyeste tal for 509 elever i 9. klasser i Favrskov Kommune pr. marts 2011:
239 har valgt 10. klasse ? heraf 116 offentlig, 12 privat og 111 på efterskole
47 har valgt erhvervsuddannelserne
185 elever har valgt en gymnasial uddannelse
4 har valgt EGU (ErhvervsGrundUddannelse) eller STU (SærligtTilrettelagtUddannelse)
34 har valgt andre retninger - af dem 17 på produktionsskole og fem et arbejde

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.