Næstved Havn søsætter storstilet visionsprojekt

Med ”Port 2013” bliver Næstved Havn udviklet og renoveret for 70 mio. kr. over de næste år frem mod Havnens 75 års jubilæum i maj 2013.

Artiklens øverste billede
En forventningsfuld havnechef, Jesper Møller Petersen, søsætter i disse dage et nyt, storstilet visionsprojekt for Næstved Havn. (Foto: Steen Knarberg)

Næstved Havn præsenterer i disse dage et nyt, storstilet visionsprojekt kaldet 'Port 2013', og det er en glad og spændt havnechef, Jesper Møller Petersen, vi møder på havnekontoret.
- Visionen er at skabe et miljø, hvor Havnens erhvervsdel forenes med kultur og fritid. Vi har ønsket at præsentere projektet samlet, da der ikke er tale om et oplæg til diskussion, fortæller Jesper Møller Petersen. I planerne indgår også Maglemølleområdet, Kanalvej og Fabriksvej.
- Havnen er én af byens livsnerver og samtidig en vigtig indtægtskilde. Mange virksomheder investerer allerede i dag i havneområdet og flere nye viser interesse, siger havnechefen og tilføjer, at det skaber vækst og nye arbejdspladser med flere aktiviteter og øget trafik til vands og til lands.
- Derfor er det vigtigt, at projektet også tilgodeser løsninger, der kan fjerne en stor del af den tunge trafik fra byen, understreger Jesper Møller Petersen og nævner en planlagt adgangsvej for modulvogntog, der, sammen med den nye omfartsvej, vil begrænse den tunge trafik betragteligt.

Rekreative områder til motion og fritid

Visionsprojektet skal sikre Næstved en fremtidsorienteret, velfungerende og flot anlagt havn, som forhåbentlig kan gøre byens borgere stolte og få mange til at benytte de rekreative områder, der bliver en vigtig del af havnefornyelsen.
- Vi vil gerne samle bykernen og havnen og på den måde skabe en smukkere by. Det er vores håb, at det kan blive det foretrukne mødested både for Næstveds borgere og dem, der besøger byen, siger Jesper Møller Petersen og håber, at det kan samle familier, unge som ældre, aktive – og dem, der blot vil nyde den smukke udsigt.

Finansieringen er på plads

70 mio. kr. er mange penge, men havnechefen kan med tilfredshed og en vis stolthed fortælle, at finansieringen er på plads. Forretningen Næstved Havn har skabt kapitalen gennem de seneste 4-5 år og er således selvfinansierende. Pengene skal bl.a. gå til nye kajpladser, nye pakhuse og lossefaciliteter. På tegnebrættet er også en ny promenade som en del af den grønne profil. Og inden årets udgang åbner landets mest moderne, digitale biograf, som Nordisk film opfører på havneområdet i den sydsjællandske hovedstad.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.