Øget sikkerhed og fleksibilitet ved ”Cloud”-løsning

Cicoor Host & Saas leverer såvel software som backup via internettet, og tilbyder dermed øget variabilitet af omkostningerne

Artiklens øverste billede
Christian Christiansen, ekspert i datasikkerhed, og indehaver af firmaet Cicoor Host & Saas

Firmaet Cicoor Host & Saas i Taastrup indehaves af Christian Christiansen, som har over 15 års erfaring fra IT-branchen, og bl.a. er ekspert i genskabelse af data fra diverse medier, som er mere eller mindre defekte.
- Udover at levere konsulentassistance i sager som kræver ekspertise i datagenskabelse, beskæftiger firmaet sig med at rådgive om opbevaring/bortskaffelse af personfølsomme data, at give virksomheder adgang til softwareløsninger via internettet, samt at levere sikrede backup-løsninger, ligeledes via internettet.

Backup

- Min interesse for sikrede og nemme back-up-løsninger via nettet er naturligvis udsprunget af de mange erfaringer jeg har høstet, når jeg er blevet kaldt ud til situationer, hvor datatab er en overhængende fare, fortæller Christian Christiansen. – Mange virksomheder lever i en utrolig stor risiko hver eneste dag, fordi de ikke har ordentlig styr på deres backup-løsning, understreger han.

- Risikoen består f.eks. i om der overhovedet tages backup, om den tagne backup kan anvendes hvis det skulle blive aktuelt, samt om der er valgt en sikker opbevaring af firmaets backupdata!
- Det er utrolig vigtigt, at firmaerne udarbejder en skriftlig backup-politik, som grundlag for det daglige arbejde med at sikre backup af firmaets data, fortsætter han. – En plan, som bl.a. beskriver hvor ofte der skal tages backup, hvem der er ansvarlig for det, hvilke data der skal tages backup af, og hvordan firmaets backupdata skal opbevares. - Planen bør også indeholde en jævnlig test af, at data fra backup'en rent faktisk kan anvendes i en retablering, understreger han.

- Med de muligheder, som der i dag findes for at automatisere disse rutiner via internettet, samt sikre opbevaring på flere fysisk adskilte lokationer, er det et klart ledelsessvigt ikke at have 100% styr på disse ting, fastslår han.

Software

- Et andet område jeg beskæftiger mig med er Levering af softwareløsninger via nettet, forklarer Christian Christiansen videre. – Der er utrolig mange fordele, ikke mindst økonomiske, for virksomhederne i at udnytte internettet til at skaffe sig de nødvendige softwarepakker, for at drive sin virksomhed.

- Vi leverer alle former for løsninger via internettet, forklarer han videre. – Lige fra de daglige 'Back-office'-produkter som de kendte Office- pakker til ERP-systemer (økonomistyring) og CRM-løsninger (kunde/relations-styring) og mere brancheorienterede løsninger kan lejes hos os! Vi stiller den aftalte software til rådighed for vores kunder, som blot behøver an netopkoblet PC for at få adgang. – Om det sker fra firmaets kontor, derhjemmefra eller fra et hotelværelse i Hong Kong er ligegyldigt, forklarer han.
- En sådan løsning har enormt mange fordele: - Man slipper f.eks. for serveradministration mv. 'in-house', man betaler kun for det aktuelle antal brugere i virksomheden, og går en bærbar PC 'ned' i virksomheden, kan man hurtigt købe sig en ny - f.eks. i El-Giganten, og omgående være i kontakt med hele løsningen, uden en masse eksperthjælp udefra, slutter han.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.