Voldsom stigning blandt arbejdsløse unge

Arbejdsløshed blandt unge bliver den største udfordring i 2010, mener formanden for byggefagene i Århus

Regeringen bør sætte hårdt ind for at sænke den voldsomt stigende arbejdsløshed blandt unge. Det mener i hvert fald Anders Munk, som er formand for foreningerne Byggefagene i Århus og TIB Østjylland. ”Risikoen er stor, hvis regeringen ikke foretager sig noget for at bringe ungdomsarbejdsløsheden ned. Vi har tidligere set, hvordan især unge, som bliver fastholdt i ledighed, får svært ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Hvis regeringen ikke gør en ekstra indsats, risikerer vi at tabe en stor del af disse unge på gulvet. Når der igen er behov for kvalificeret arbejdskraft, står vi tilbage med en gruppe, som hverken er ordentligt uddannede eller rigtigt parate til arbejdsmarkedet”, siger Anders Munk. Ifølge Danmarks Statistik var 765 unge i Århus var i oktober arbejdsløse. Det er 437 flere end i oktober 2008, hvilket betyder, at ungdomsarbejdsløsheden på et år steget med 133,5 procent., På landsplan der på et år sket en stigning i ungdomsarbejdsløsheden på 116,5 procent. ”Samtidig med, at ledigheden stiger, ser vi et katastrofalt dyk i udbuddet af praktikpladser på de fleste erhvervsuddannelser. Flere og flere unge dropper ud fra skolepraktikordningen, simpelthen fordi deres situation ser håbløs ud,” siger Anders Munk og appellerer til regeringen om, at en nedsættelse af arbejdsløsheden skal være et af nytårsfortsætterne.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.