Smagen er i højsædet på restaurant La Bastille

Ny restaurant åbner med fransk indehaver i Skanderborg

Artiklens øverste billede
Jens og Linda Thøgersen foran restauranten. Foto: Christina H. Langpap

Der er travlt i lokalerne midt på Adelgade.

Stedet, der tidligere husede den græske restaurant "Dagmar Spisested" åbner med nye ejere, der lige nu knokler med at blive færdige til åbningen den første weekend i september.

Ægte fransk stemning

Ægteparret Jens og Linda Thøgersen fra Dørup har indtil videre brugt 60 liter maling på at lysne lokalerne, og bringe den franske stemning til Skanderborg.

"Stedet her rummer så mange muligheder, men trænger til en kærlig hånd," supplerer parret hinanden og fortæller, at det er planen at gårdhaven og restaurantens første sal også skal tages i brug i løbet af efteråret.

En livslang drøm

Med jobs inden for udenrigsministeriet og industriministeriet, har Jens Thøgersen og familien været udstationeret i blandt andet Algeriet, Tyrkiet og Tyskland. Men siden 2007 har det været Danmark, der har været den faste base.

Åbningen af "La Bastille" er for Linda Thøgersen, en livslang drøm, der går i opfyldelse.
"Jeg er oprindeligt fra Algeriet, og det altid været min drøm at få min egen restaurant," fortæller hun med fransk accent.

Familiefortagende

Parrets 23-årige datter Sofia, har taget et år fri fra studierne i London. Sammen med hende, vil det primært være Linda Thøgersen, der vil betjene de kommende kunder i restauranten.

"Det er meget vigtigt for mig, at have min familie omkring mig. Jens arbejder i Odense, men vil være her, når han har mulighed for det," smiler Linda Thøgersen

Mad skal give oplevelser

Aftenmenuen kommer til at stå på traditionel fransk mad, som Boeuf bourguignon og Blanquette de veau, men også traditionel dansk mad og mere moderne opskrifter vil blive serveret på "La Bastille", hvor man også kan nyde sin frokost og få en fransk kage til eftermiddagskaffen. Opskrifterne på mad har Linda Thøgersen masser af, men når det kommer til opskriften på succes, er der kun én:

"Det skal være en oplevelse at komme her og spise. Gæsterne skal have nye smagsoplevelser hele tiden og det er derfor at jeg ikke har den samme menu hver uge, ligesom jeg regelmæssigt har en temaaften med spændende mad," fortæller hun og forklarer, at menukortet ikke eksisterer på restauranten, men at gæsterne i stedet hver uge kan vælge mellem to faste forretter, to hovedretter og to desserter.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.