Smagen er i højsædet på restaurant La Bastille
Ny restaurant åbner med fransk indehaver i Skanderborg
Der er travlt i lokalerne midt på Adelgade.
Stedet, der tidligere husede den græske restaurant "Dagmar Spisested" åbner med nye ejere, der lige nu knokler med at blive færdige til åbningen den første weekend i september.
Ægte fransk stemning
Ægteparret Jens og Linda Thøgersen fra Dørup har indtil videre brugt 60 liter maling på at lysne lokalerne, og bringe den franske stemning til Skanderborg.
"Stedet her rummer så mange muligheder, men trænger til en kærlig hånd," supplerer parret hinanden og fortæller, at det er planen at gårdhaven og restaurantens første sal også skal tages i brug i løbet af efteråret.
En livslang drøm
Med jobs inden for udenrigsministeriet og industriministeriet, har Jens Thøgersen og familien været udstationeret i blandt andet Algeriet, Tyrkiet og Tyskland. Men siden 2007 har det været Danmark, der har været den faste base.
Åbningen af "La Bastille" er for Linda Thøgersen, en livslang drøm, der går i opfyldelse.
"Jeg er oprindeligt fra Algeriet, og det altid været min drøm at få min egen restaurant," fortæller hun med fransk accent.
Familiefortagende
Parrets 23-årige datter Sofia, har taget et år fri fra studierne i London. Sammen med hende, vil det primært være Linda Thøgersen, der vil betjene de kommende kunder i restauranten.
"Det er meget vigtigt for mig, at have min familie omkring mig. Jens arbejder i Odense, men vil være her, når han har mulighed for det," smiler Linda Thøgersen
Mad skal give oplevelser
Aftenmenuen kommer til at stå på traditionel fransk mad, som Boeuf bourguignon og Blanquette de veau, men også traditionel dansk mad og mere moderne opskrifter vil blive serveret på "La Bastille", hvor man også kan nyde sin frokost og få en fransk kage til eftermiddagskaffen. Opskrifterne på mad har Linda Thøgersen masser af, men når det kommer til opskriften på succes, er der kun én:
"Det skal være en oplevelse at komme her og spise. Gæsterne skal have nye smagsoplevelser hele tiden og det er derfor at jeg ikke har den samme menu hver uge, ligesom jeg regelmæssigt har en temaaften med spændende mad," fortæller hun og forklarer, at menukortet ikke eksisterer på restauranten, men at gæsterne i stedet hver uge kan vælge mellem to faste forretter, to hovedretter og to desserter.