Fra pizza til persillesovs

Bjørn Kristensen og hustruen Marita Eriksen er tilhængere af take away-mad, men manglede et alternativ til pizza

Artiklens øverste billede
Ægteparret Marita Eriksen og Bjørn Kristensen serverer både burritos og stegt flæsk og persillesovs i take away-restauranten Spisetid i Højbjerg.

Nogle uger kunne ægteparret, Bjørn Kristensen og Marita Eriksen finde på at købe pizza tre gange, fordi der ikke var andre take away-muligheder i Højbjerg.

Faktisk har de købt så meget pizza hos Pizza og Bøf i Højbjerg, at Bjørn har fået opkaldt en pizza efter sig. Det er hans favorit, og den består af pepperoni, oksekød og jalepenos.

"Det var på grund af pizza'erne, at vores idé til en take away-restaurant opstod. Der manglede noget i Højbjerg," siger Bjørn Kristensen, der er tidligere landsholdsspiller i fodbold.

Og derfor åbnede parret Spisetid på Oddervej i maj.

Nu har restauranten været åben i nogle måneder, og meget tyder på, at det ikke kun er Bjørn og Marita, der har savnet take away-muligheder i Højbjerg.

"Folk ved vi eksisterer, og vi har fået en rigtig god start. Det vidner bare om, at behovet er der," siger Bjørn.

Bøf og bløde løg

Spisetid kalder sig det nemme alternativ, fordi maden er simpel, men lækker. De kører ingen helse-freak-linje, men laver god, dansk mad, som for eksempel stegt flæsk og persillesovs eller dansk bøf med kartofler, sovs og bløde løg.

"Det skal være ligesom det, man kunne finde på at lave derhjemme," siger Marita, der står for køkkenet.

Visioner for Spisetid

Ægteparret forsøger ud over at lave mad til Højbjerg-folket hele tiden at udvikle butikken.

"Vi vil gerne lave mad ud af huset på et tidspunkt. Det skal være alt fra bryllupper til en 70 års fødselsdag, og vi pusler også med tanken om at lave en frokostordning til virksomheder en gang i fremtiden," fortæller Marita.

Foruden take away sandwich og salat i dagtimerne og aftensmad om aftenen byder Spisetid også på forskellige delikatesser som for eksempel pesto, oliven eller små kager.

"Atmosfæren og varesortimentet i Spisetid må gerne minde lidt om et fransk landkøkken. Hos os er man gæst og ikke kunde. Stemningen skal gerne være ligesom, når man har gæster derhjemme," siger hustruen i foretagendet.

Bjørn og Marita har flere idéer, men hvad det præcis er, ægteparret pusler med, vil de ikke afsløre.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.