Børn i samfundstjeste efter natligt svineri
Rod og ødelæggelser efter natlige fester ved SFOen ved Højboskolen blev for meget, og så blev de unge sat til at betale tilbage ved at møde og lege med de mindre børn
Bål rundt omkring i området, brændte plastmøbler, tomme øldåser, smadrede flasker og henkastede cigaretskod efter natlige fester.
Det syn har ofte mødt medarbejderne i skolefritidsordningen på Højboskolen i Hørning på det seneste.
Forleden måtte leder Dorte Jacobsen slukke bål og rydde op, inden fritidsordningen kunne tage imod et hold nye børn. Men med hjælp fra områdets videokameraer, landbetjenten og SSP har man nu fundet frem til en halv snes af de natlige festdeltagere, og sammen med lederen af ungdomsskolen har Dorte Jacobsen valgt en lidt utraditionel løsning i et forsøg på at få de unge til at tage større hensyn: Samfundstjeneste.
Dorthe Jacobsen:
"Der var jo ryddet op, så det kunne vi ikke sætte dem til."
"Men da oprydningen har taget en del tid fra børnene i SFOen, har vi efter en snak med festdeltagernes forældre bedt nattegæsterne møde en dag i SFOen og lege med børnene, der på den måde får kompensation for den tid, vi har brugt på at fjerne bål, dåser og andet affald," siger Dorte Jacobsen.
Hvordan har reaktionen været fra festdeltagernes forældre?
"Jeg synes egentlig, de har taget godt imod vores udspil. De bakker op om, at børnene skal møde i SFOen," siger Dorte Jacobsen.
Efter midnat
Torben Knudsen:
"Videoen er optaget klokken 01 om natten og viser, at børn og unge fra 13 til 16 år deltager, og på det tidspunkt skal de altså være hjemme og ikke opholde sig ude i byen."
"Nogle af forældrene vidste godt, at deres børn var ude. Andre troede, børnene sov hos kammerater, og vi håber, det her også kan være med til at sikre, at man i familierne får nogle klarere aftaler," siger Torben Knudsen.
De er velkomne
At der festes på arealerne bag Højboskolen er ikke nyt.
SSP-folkene har igennem mange år jævnligt forsøgt at dæmme op for periodevise problemer med hærværk og svineri ved en generel snak med byens unge.
Nu håber man så, at det nye initiativ vil få de unge til selv at fjerne skraldet efter fremtidige sammenkomster.
"De er meget velkomne til at bruge arealerne, bare de selv rydder op og ikke ødelægger noget," siger Dorte Jacobsen.