Samling giver fordele

Artiklens øverste billede
Borgmester Jørgen Gaarde: Ros til Byrådet. Foto: Peter Eilertsen.

Partierne i Skanderborg Byråd vil samle vores kommunale administration for at undgå påtrængende renoveringsopgaver på 30 millioner kroner på de gamle rådhuse og for årligt at spare 10 millioner kroner på driften.

Vi gør det præcis fordi det er en god forretning.

Samtidig planlægger vi at bygge en dobbelthal på Fælleden i Skanderborg til idræt, udstillinger og større arrangementer.

Et projekt som borgerne har ventet på i 35 år.

Det er vores hensigt at denne opgave skal løses af en privat investor, som efterfølgende skal drive det hele med kommunen som lejer.

Desuden prioriterer vi i første omgang plejeboliger i Ry, udbygning af idrætsområdet i Klank og nye boligområder Hørning.

Hertil kommer en række andre opgaver såsom plejeboliger i Galten, bibliotek i Ry samt andre opgaver i hele kommunen.

I alt forventer vi at skulle bruge 25 millioner kroner årligt over 10 år, for at indhente en del af det efterslæb vi har på anlægsområdet. Og samtidig ønsker vi at afhænde bygninger og arealer, som ikke længere skal anvendes eller er for dyre at drive - også miljømæssigt. Det er sund fornuft.

Over det næste år tager vi debatten med borgerne om den overordnede plan.

Samtidig bliver vores administration sat til at udarbejde de konkrete planer, således at byrådet i oktober næste år kan træffe den endelige beslutning.

Byrådets udvalg skal hen over det næste år gennemgå alle gamle og nye anlægsprojekter, for at lave en langsigtet anlægsoversigt.

25 millioner kroner om året kan lyde stort. Men det er trods alt kun en fjerdedel af de samlede anlægskroner, som vi hvert år har forpligtet os på at afsætte.

Det er derfor vigtigt at andre anlæg - som f.eks. vores veje - også kan prioriteres indenfor de resterende tre fjerdedele af anlægsbudgettet.

Der er henover den nye kommunes første fire-fem leveår er der tilført 350 millioner kroner til handicapboliger, børnehaver, skoler med videre.

Vi bygger netop nu en ny stor børnehave i Hørning (50 - 60 millioner kroner), en ny børnehave i Tebstrup i 2012 (15 millioner kroner) og en ny multisal i Voerladegaard i 2012 (3 millioner kroner).

Selv i en tid med meget stramme budgetter lykkes det kommunen at forny og udvikle rammerne omkring skoler, børnehaver, ældre, handicappede og fritid.

Jeg vil derfor gerne rose alle byrådets partier for at have viljen til ville tænke langsigtet.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.