Generationsskifte hos Konservative Syddjurs

Artiklens øverste billede
Tommy Bøgehøj (stående) viste sig at være manden, som kunne vække Konservative Syddjurs og bringe partiet ud af lang tids dvaletilstand. Det har også givet unge mod på at involvere sig i partiet.

Med erhvervsmanden Tommy Bøgehøj, Ebeltoft, som en effektiv skarpretter og skarp debattør i valgkampen forud for kommunalvalget i november 2009, lykkedes det for Det Konservative Folkeparti i Syddjurs at få fordoblet mandattallet i byrådet, der nu tæller både Steen Fris og Tommy Bøgehøj.

På partiets nyligt afholdte generalforsamling på Hotellet i Rønde var der da også et fremmøde, der var større end længe set, og der var endog kampvalg om posterne i bestyrelsen.

Tre unge herrer

Tre unge herrer blev valgt ind i bestyrelsen: Sean Munk Hansen, Thorsager, Anders Kvorning, Grønfeld og Mads Højfeldt Obenhausen, Mørke. De to førstnævnte er de bedre halvdele til to af partiets nye stærke kvinder, Kira Munk Hansen og Kirstine Kahr Kvorning, der begge afslørede politisk tæft og kompetence under valgkampen.
Mads Højfeldt Obenhausen er netop flyttet til området og bringer politisk erfaring med sig fra Sønderborg, hvor han var opstillet på partiets liste ved kommunalvalget.
Mads Højfeldt Obenhausen er ny næstformand hos Konservative Syddjurs. Han afløser Jens A. S. Blauenschild, Knebel, der simpelthen ikke opnåede gevalg.

Nis Kaper Buch, Ebeltoft og Gert Jakobsen, Rodskov, sagde også farvel til bestyrelsen, hvor Steen Myrwick, Ugelbølle, fortsat er formand.

Myrwick håber, at det konservative generationsskifte kan fortsætte i de kommende år:
"Jeg har ingen intentioner om at fortsætte i formandsstolen ret meget længere, og jeg håber da, at nogle af de unge nyvalgte får mod på opgaven, så en af dem kan afløse mig ved næste generalforsamling. Der skal nye kræfter til engang imellem i en forening."

Skarpe unge

Konservative Syddjurs er på det rene med, at ungdommens indtog i partiet er en gave til den henslumrende partiforening i Syddjurs, og derfor gælder det om, at ungdommens ild ikke bliver slukket. Der skal holdes fast i åbenlyse politiske talenter som Kira Munk Hansen og Kirstine kahr Kvorning.
"Både Kira Munk Hansen og Kirstine Kahr Kvorning fik flotte personlige valg, og dem har vi heldigvis fundet nogle poster til i forbindelse med konstitueringen efter valget. Jeg håber, de stadigvæk har lysten, når der er kommunalvalg næste gang, så bliver det måske deres tur til at komme med i byrådet,"siger Tommy Bøgehøj, der er tilfreds med starten i det nye byråd efter den noget turbulente konstituering.
"Der er nok at tage fat på, og tonen er god, synes jeg. Det første byrådsmøde afslørede, at Socialdemokratiet lige skal finde ud af, hvem der er partiets forgrundsfigur. Debatten om Børnehaven Lærkehuset i Ebeltofts fremtid som privat institution viste tydeligt, at Socialdemokratiet lige skal komme sig efter valget," siger Tommy Bøgehøj.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.