Sådan skovler du sne
Spar tid og kræfter når sneen skal fjernes
Det kan være et surt slid at skulle ud i vinterkulden for at skovle sne, men det er en af de forpligtelser, der følger med, når man er husejer. Og hvis du ikke får fjernet sneen, så kan hverken postbudet, skraldemanden eller andre, der færdes på din grund, komme til.
Hjemmesiden Skovlsne.dk har samlet et par praktiske - og tidsbesparende - råd til de sneskovlende danskere.
Ifølge Skovlsne.dk handler det først og fremmest om at være beredt. Det nytter ikke noget, at skovl og kost står gemt væk i et skur langt nede i baghaven. Sørg derimod for at du altid kan få fat i dem. Vær forberedt på den værst tænkelige situation, så du ikke sner inde.
Hold øje med vejret:
Gør det til en vane at lytte til vejrudsigten og holde øje med vejret udenfor. Jo tidligere du går i gang med at fjerne nyfalden sne, desto lettere er det. Sneen skal være ryddet inden klokken 7, hvor morgentrafikken for alvor begynder.
Brug kosten:
Når du opdager, at det har sneet, kan du feje sneen væk. Hvis det er nyfalden sne, og ingen endnu har gået i den, er det nemt at fjerne.
Sneskovlen:
Sneskovlen må gerne være bred, men den må ikke være for tung. En sneskovl fremstillet af krydsfiner eller plastik er som regel udmærket. Skub sneskovlen foran dig, så du selv går i den bane, den lige har ryddet. Skub sneen hen, hvor den ikke generer nogen.
Hårdt stampet sne:
Hvis sneen er stampet hård, kan du bruge en almindelig stor haveskovl til at hugge den løs og til at skovle sneen væk. Men det er et tungt arbejde. Accepter hellere, at der ligger sne og sørg for at rydde nyfalden sne. Smid grus/salt på i nødvendigt omfang.
Planternes grene:
Hvis der er faldet usædvanlig meget sne, kan grenene på træer og buske være tyngede af sneen. Nogle grene risikerer at knække. Begynd nedefra og brug kosten til at fjerne sneen fra grenene. Hvis du begynder oppefra, risikerer de nederste grene at knække, når sneen fra de øverste grene vælter ned.
Kilde:
www.skovlsne.dk