Hvert trafikuheld er et for meget

Artiklens øverste billede
De sidste 14 dage er der skrevet læserbreve og artikler forårsaget af træfældning på Ebeltoftvej - Formanden for Natur, Teknik og Miljø, Carsten Bech, gør opmærksom på, at Beslutningen om træfældningen er truffet i det gamle byråd.

"I Syddjurs har vi den målsætning, at antallet af dræbte, og alvorligt tilskadekommende og uheld i øvrigt, skal reduceres med 40% i forhold til 2005 og frem mod 2012. Det er en ambitiøs målsætning som vi seriøst vil forsøge at leve op til.

Uheld i Syddjurs sker af mange forskellige årsager . Det betyder at skal vi nå i mål med 40% reduktion af trafikulykkerne, skal vi arbejde meget målrettet, og bruge mange forskellige håndtag.

Vi skal indrette vejene således at ulykker forebygges, og når mennesker begår fejl i trafikken, skal vi søge at mindske konsekvenserne. I 2010 er der planlagt at gennemføre flere kampagner. En rettet mod de unge, gennem tilbud om en dag på køreteknisk anlæg, en anden rettet mod ældre, herudover vil vi deltage i en landsdækkende hastighedskampagne, desuden en kampagne mod spirituskørsel. Der laves indsats mod kurveuheld. Der kommer hastighedsbegrænsninger flere steder. Der gøres en indsats for at undgå uheld med lette trafikanter o.s.v.

Et tiltag som har givet meget omtale, er fjernelse af faste genstande langs tre overordnede veje. Ved faste genstande forstås vejtræer og store sten tæt på kørebanen, der kan også være tale om murede søjler tæt på kørebanen, udjævning af skåninger, tildækning af grøfter, og opsætning af autoværn hører med i samme kategori når der tales trafiksikkerhed.
Tiltagene kan virke enkle, men de er ofte medvirkende til at redde menneskeliv. På Ebeltoftvej er træfældningen afsluttet. Der er desuden planlagt fjernelse af faste genstande på Molsvej og Vestre Molsvej. Inden dette arbejde går i gang fortages der en nøje vurdering af de enkelte træer. På Molsvej er træerne fredet ved Kalø Slotsruin, og på Vestre Molsvej er der Margueritrute. De træer der skal bevares, vil blive bevaret!

Jeg er ikke enig i, at den type trafiksikring er ude af proportion. Menneskeliv kan ikke gøres op i decimaler, og når vi siger hvert uheld er et for meget er det noget vi mener!
Trafiksikkerhed kontra vejtræer, er en følsomt emne. Der er ikke nogen i Veje-og Trafik der har noget mod træer tværtimod, men når vi ved hvilken sorg og smerte trafikuheld forårsager hos de mennesker der berøres af uheldene, kan der ikke være tvivl om at vi skal gøre hvad der er muligt for at nedbringe antallet af uheld."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.