Drenge er mere sløve end piger

Artiklens øverste billede
60.000 unge, der har fået en gymnasial uddannelse inden for de seneste fire år, er ikke kommet videre i uddannelsessystemet. Derfor får de en venlig hilsen fra Videnskabsministeren og Undervisningsministeren i næste uge. (Arkivfoto)

60.000 unge, som har taget en gymnasial uddannelse inden for de seneste fire år, er endnu ikke kommet i gang med med en videregående uddannelse eller en erhvervsuddannelse.
Derfor modtager de med posten en venlig hilsen fra de herrer Sander & Haarder, Videnskabsminister Helge Sander og Undervisningsminister Bertel Haarder, med en utvetydig opfordring til at få sig sporet ind på en uddannelsesvej.
Ser man på modtagerne, er tendensen klar. Fire år efter eksamen er væsentligt færre drenge end piger i gruppen i gang med en videregående uddannelse.
Den seneste opgørelse viser, at kun knap 37 procent af drengene får en videregående uddannelse mod 53 procent af pigerne.

Det rykker nogle unge

Regeringen har en ambitiøs målsætning om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse, mens 50 procent skal have en videregående uddannelse. Et naturligt led i at opfylde 50 procent-målsætningen er, at så mange som muligt af dem, der har en adgangsgivende eksamen, også videreuddanner sig.

Det er anden gang, brevkampagnen gennemføres. En evaluering af sidste års kampagne viste, at modtagerne generelt var meget positive over at modtage brevet. For mellem 600 og 900 af de unge, som søgte ind på en uddannelse sidste år, var brevet en medvirkende årsag til, at de kom i gang.
Lokalavisen har forespurgt i Videnskabsministeriet, hvor mange unge med tilknytning til Studievalgs-center Østjylland, der er tale om. Pressemedarbejder Hanne Holst melder tilbage, at fordeleingen ser således ud på de ialt syv studievalgs-centre i Danmark:

Fyn: 4436
København: 20.267
Midtvest: 4320
Nordjylland: 5577
Sjælland: 6685
Sydjylland: 6935
Østjylland: 10.185

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.