Jeg kunne ikke trække vejret

Mere end 100.000 danskere lider af panikangst. Dem vil 23-årige Kristina Malou Hesselberg fra Solrød nu hjælpe

Artiklens øverste billede
Kristina Malou Hesselberg foran PH Caféen, hvor hun den 16. august afholder informationsdag om angst. Alle er velkomne.

Det begyndte så småt, da Kristina for otte år siden startede på et efterskoleophold. Kristina havde altid været genert, men nu blev hun pludselig decideret utilpas, når hun var i selskab med andre mennesker. Socialfobien havde ramt hende.

Med årene tog det til i styrke, og i 2008 fik Kristina sit første regulære angstfald. Socialfobien viste sig efterhånden også i form af angst for at handle i supermarkeder, spise med kollegaerne, køre i tog med andre.
Ja, i det hele taget være sammen med andre.

Først for et år siden, efter syv år med angst og på randen af en depression, fandt Kristina den psykologhjælp, hun havde brug for. Hun er nu nået rigtig langt i kampen tilbage mod et normalfungerende liv, men ærgrer sig over den tabte tid.

"Jeg følte, at jeg var skør og på vej til det sindsyge. Jeg synes selv, at det var for mærkeligt til, at andre kunne sætte sig ind i, hvordan jeg havde det. Så jeg turde ikke fortælle andre om det," siger Kristina Malou Hesselberg til Lokalavisen.dk.

Tv-indslag: "Jeg kunne ikke trække vejret"

Det tør hun til gengæld nu. Kristina vil nedbryde det tabu, der stadig ligger i at have angst og hjælpe andre, som lider med den som deres daglige fjende. Hun har derfor startet et samlingssted for angstramte på nettet.
Siden hedder spejletsangst.dk og den har været i luften siden 1. juni. Her er der mulighed for, at fortælle sin egen historie anonymt, læse andres historier, finde debatfora og links til foreninger, psykologer, psykiatere og andre.

"Jeg synes, at det er vigtigt at have sådan et samlingssted, da jeg selv har erfaret, hvor vigtigt det er, at turde fortælle andre sin historie og ligeledes høre andres, så man kan nedkæmpe de daglige drilske tanker om, at man er ved at blive skør, og at man er den eneste, der har det sådan," siger Kristina.

Hun har samtidig taget initiativ til en informationsdag om angst og socialfobi, som vil blive afholdt som et "åbent hus" den 16. august fra klokken 16-19 på PH Caféen på Vesterbro i København.

Her kan man møde Psykologerne Frederiksberg & City og repræsentanter fra Psykiatrifonden og angstforeningen. Man kan høre foredrag af psykoterapeut Lene Brøndum Madsen, og der vil være filmfremvisning af Kaare Sands reportage "Angst for de andre". 

"Jeg glæder mig til at lave en informativ dag for de angstramte og deres pårørende i trygge og hyggelige omgivelser. Alle er velkomne og der er naturligvis fri entre," siger Kristina til Lokalavisen.dk.

At hjælpe andre er blevet en del af Kristinas egen terapi ud af sygdommen.

Hør Kristina fortælle om sit liv med angst til tv-indslaget her

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.