Skriger efter arbejdskraft: 'Vi fik ikke én eneste ansøgning'

Artiklens øverste billede
Gitte Artby fra Hotel Gilleleje Strand er blandt dem, der har svært ved at finde personale.

Flere virksomheder skriger nærmest efter arbejdskraft. Det gælder blandt andet i Gribskov Kommune, hvor antallet af arbejdsløse i området er nu på et så lavt niveau, at det kan tage måneder at finde en ny medarbejder.

Det fortælle Gitte Artby, indehaver af Hotel Gilleleje Strand. Hun har igennem flere måneder søgt en ny kok, men endnu har ingen bidt på krogen

"Vi mangler i høj grad en kok og har gjort det længe. Vi søger højt og lavt. Vi har haft jobopslag på Facebook og på Jobindex, og første gang fandt vi også en ny, men den her gang har opslaget på Jobindex ikke givet en eneste ansøgning. Ikke én," siger hun.

Svære end tidligere

Samme melding kommer fra Jack Juul, ejer af Restaurant Gilleleje Havn, der blandt andet også producerer de populære rugbrødschips.

"Vi kæmper med at finde personale. Det gør vi. Det er bare faglærte og ufaglærte. Det er langt svære at finde folk i dag, end det har været tidligere," siger han.

På Hotel Gilleleje Strand har manglen på arbejdskraft ifølge Gitte Artby endnu ikke haft de store konsekvenser, men hun frygter, at det snart kan få det.

"Der er altid en kok på arbejde. Men nogle gange ville vi gerne have to. Men det hele kan blive udfordret af, at ferierne kommer nu, og vores elever skal måske på skole. Vi har heldigvis ikke været i en situation, hvor det er gået ud over kvaliteten endnu. Men det kan meget komme, når ferien rammer hen over efterår og vinter, hvis ikke vi finder en ny kok."

Ligger for langt væk

Jack Juul har et bud på, hvorfor det er ekstra svært at skaffe arbejdskraft i Gribskov:

"Jeg tror, det er en kombination af, at vi både ligger tæt på København - men også lidt langt fra. Det betyder, at København suger de faglærte kokke og tjenere. Men de kokke, der er i København, synes, der er for langt til Gilleleje. Så vi har kun vores egen andedam heroppe at fiske i," siger Jack Juul, der også er enig med Per Thye Rasmussen i, at de arbejdsløse ufaglærte er svære at få i arbejde.

"Vi bruger jobcentrene meget for at finde ufaglærte. Det er til opvask, bagning og ting på bageriet. Men man kan godt se, det er lidt op ad bakke med dem, der kommer herud. For hver 10 vi kører igennem, er der måske én, der virkelig viser potentiale," siger han.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.