Langå-ingeniør vandt prestigefyldt pris for døråbner

Jeppe Langhoff Sørensen fra Langå vandt 25.000 kroner for døråbner

Artiklens øverste billede
Lasse Rasmussen (tv) og Jeppe Langhoff (th) fremviser ansigtsgenkendelse til den døråbner de har opfundet.

Den 24-årige ingeniørstuderende Jeppe Langhoff Sørensen fra Langå vandt i weekenden den prestigefyldte DIS-pris på 25.000 kroner sammen med en medstuderende. De studerende modtog ingeniørprisen for at have udviklet en døråbner til ældreboliger, der kan genkende hjemmehjælperens ansigt.
"Vi har arbejdet intensivt dag og nat med projektet i det seneste halve år, så vi er enormt stolte over at modtage prisen," siger Jeppe Langhoff Sørensen fra Langå.

Døråbner til ældre

Sammen med sin medstuderende Lasse Haugsted Rasmussen har han udviklet den banebrydende døråbner som led i afgangsprojektet på diplomingeniøruddannelsen i informations- og kommunikationsteknologi på Ingeniørhøjskolen i Århus.
Døråbneren består af et kamera uden for ældreboligen, som filmer hjemmehjælperens ansigt og sender billederne til en computer. Hvis både ansigtet og hjemmehjælperens mobiltelefon genkendes af computeren, åbner døren automatisk, så hjemmehjælperen ikke behøver finde nøglen frem fra nøgleskabet uden for boligen.

Øget sikkerhed og bedre arbejdsforhold

"Døråbneren øger sikkerheden for den ældre, som kan være helt sikker på, at kun den rigtige hjemmehjælper kan komme ind i boligen. Samtidig får hjemmehjælperen bedre arbejdsforhold, fordi han eller hun kan gå lige ind uden at skulle bukke sig ned for at stille sine tasker på jorden, hvilket også giver mere tid til den ældre," siger Jeppe Langhoff Sørensen.

Gode fordele

Projektet er blevet til i samarbejde med Århus Kommune, som har et tæt samarbejde med Ingeniørhøjskolen om udvikling af fremtidens ældrebolig. Som led i udviklingen har de studerende interviewet en række ældre og hjemmehjælpere, som viste stor tilfredshed med de fordele, som systemet giver.

Dommerkomite: Gennemtænkt og innovativ

DIS-prisen er uddelt af den århusianske ingeniørvirksomhed Dansk Ingeniør Service A/S (DIS), og dommerkomiteens formand Michael Gadeberg er ikke bleg for at rose projektet til skyerne.
"De to studerende har med afsæt i et aktuelt behov i sundhedssektoren udviklet en teknologisk løsning, som både er gennemtænkt, innovativ og brugbar i praksis. Samtidig har de en formidabel evne til at formidle projektet på en forståelig måde, hvilket er en nødvendighed for at kunne "sælge" projektet til eksempelvis investorer," siger Michael Gadeberg.
Dommerkomiteens formand betoner desuden, at projektet er udarbejdet på basis af eksisterende teknologier og softwaresystemer, hvilket øger anvendeligheden. Døråbneren er indtil videre lavet som en prototype, der er installeret i en model af en ældrebolig på Ingeniørhøjskolens 6. etage

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.