Et godt sted at være, men...

Artiklens øverste billede
Julie Bang Christensen synes, at mange voksne har et forkert billede af unge, som nogen der bare sidder foran fjerneren eller computeren.

Julie Bang Christensen er en af de mange unge der bor i Syddjurs kommune. Ifølge hende, er det et godt sted at bo. Det ligger midt mellem både Randers, Århus og Grenå, så der er gode muligheder for shopping og biografture med vennerne. Julie er født og opvokset i Ryomgård, og nyder roen på landet. Men der er selvfølgelig også mindre gode ting ved at bo langt fra byen.

"Der er ikke så mange muligheder for store fester på diskoteker, når jeg bliver så gammel at jeg kan komme derind. Lige nu er det jo også mest private fester." Siger Julie om fester, som er en stor del af hendes liv.
Også den lokale sladder er et minus. Lige så snart der sker noget, ved alle i hele byen det. Men fællesskabet er også en god ting. Alle kender hinanden, der er flere sociale arrangementer, hvor man kan mødes og snakke med mange forskellige mennesker.

Dyr transport til storbyerne

Transportmulighederne er helt okay. Der går nok busser, både til Randers og Århus, men Julie mener, at priserne er alt for høje. Hun siger at hun nemt kommer af med 100 kroner, bare for en bustur til Århus og hjem. "Men jeg er nok også en lille smule forkælet. Mine forældre kører mig ret tit." Siger hun og griner. Hun mener at der bør gøres noget ved priserne, og hvis man satte dem ned, var der helt sikkert flere der ville tage bussen.

Så det er bare nærmest perfekt at leve her? Jo, det hele er vel meget godt, men om aktivitetsmulighederne bliver der sagt at det er kedeligt. De er ikke ret gode, mener hun. Der er kun muligheder indenfor 'almindelige' sportsgrene, som fodbold, håndbold og badminton. Hun fortæller at hun rigtig gerne ville gå til klatring, selvforsvar og dans, men det er der ikke muligheder for hvis hun vil undgå at bruge flere penge og meget mere tid på turene til og fra Århus eller Randers.

Venner og familie

Vennerne og familien betyder meget for Julie. At hun altid har nogen at komme til, og nogen der kan hjælpe hende når hun har brug for det, og at kunne komme til nogen, så man ikke føler sig ensom. Når hun er sur på sine forældre ved hun at hun kan komme til sine venner, og når den er gal med vennerne, kan hun altid betro sig til sine forældre.


Fester

Det er en vigtig ting i Julies liv, at hun kan komme ud til nogle fester, lære nogle nye mennesker at kende, og være med i et fællesskab. Det er en god og sjov måde at få nye venner på, og være sammen med gamle venner.

Skole og fremtid

Skolen fylder meget i Julies liv, og hun vil gerne gøre det godt, og opfylde andres, og især sine egne krav, og gør det så godt som hun kan. Hun drømmer nemlig om en fremtid som journalist. Vi snakker også lidt om, at man egentligt ikke har ret meget fritid, når man er færdig med lektierne, skal til sportstræning, oprydning, hjælpe til i huset, og også gerne vil tilbringe tid med sin familie og sine venner.

Hun tror derfor også at gymnasiet bliver hårdt, især i starten, når hun tager på Egå Gymnasium efter sommerferien.

"Jeg synes også mange voksne har et helt forkert billede af mange unge." siger Julie, og hentyder til folk der tror at mange unge kun sidder foran computeren og fjernsynet, og ikke går op i deres skole.

Tøj

Det betyder meget for Julie at kunne tage til Århus og købe nyt lækkert tøj, flotte smykker og fede sko. "Jeg kan godt lide at se pæn ud" fortæller hun.

At bruge og tjene penge og føle sig lidt fri for sine forældre, og at hun sagtens kan klare at tjene penge selv giver en vis frihed. Hun siger også, at hun synes at børn helt ned i 4-5 klasse tænker meget på tøj og hvordan de ser ud, i dag, i forhold til hendes generation.

Hun fortæller derfor at hun selv først begyndte at 'kigge på sig selv i spejlet' i slutningen af 7. Klasse.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.