Studerende fra Ingeniørhøjskolen i Århus bag intelligent døråbner til ældreboliger

Nu kan ældreboligen selv åbne døren for hjemmehjælperen, efter to studerende fra Ingeniørhøjskolen i Århus har opfundet en intelligent døråbner, som genkender hjemmehjælperens ansigt

Artiklens øverste billede
Lasse Rasmussen (tv) og Jeppe Langhoff (th) fremviser ansigsgenkendelse til døråbner. Foto: Henrik Olsen

En intelligent døråbneren, der selv åbner døren for hjemmehjælpen er nu en realitet.
Døråbneren filmer hjemmehjælperens ansigt og sender billederne til en computer, og desuden registrerer døråbneren hjemmehjælperens mobiltelefon.
Hvis både ansigtet og mobiltelefonen genkendes af computeren, åbner døren automatisk. Den nye døråbner øger sikkerheden for den ældre og mindsker nedslidning af plejepersonalet.
Det er de to 24-årige studerende Jeppe Langhoff Sørensen og Lasse Haugsted Rasmussen, der har opfundet den intelligente døråbner til deres afgangsprojekt på diplomingeniøruddannelsen i informations- og kommunikationsteknologi på Ingeniørhøjskolen i Århus.
"Når en hjemmehjælper i dag skal have adgang til en ældrebolig, er det typisk en omstændelig proces, hvor et nøgleskab foran yderdøren skal låses op for at få nøglen til døren, som derefter skal åbnes. Med vores intelligente døråbner åbner døren helt automatisk, når den genkender hjemmehjælperens ansigt," siger den ene halvdel bag opfindelsen, Lasse Haugsted Rasmussen. Han fortsætter:
"Døråbneren øger sikkerheden for den ældre, som kan være helt sikker på, at kun den rigtige hjemmehjælper kan komme ind i boligen. Samtidig får hjemmehjælperen bedre arbejdsforhold, fordi han eller hun ikke skal stille varer og tasker på jorden for at låse døren op, men kan gå lige ind, hvilket også giver mere tid til den ældre," siger Lasse Haugsted Rasmussen.
Døråbneren er indtil videre lavet som en prototype, der er installeret i en model af en ældrebolig på Ingeniørhøjskolens 6. etage.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.