Herregårdsmuseet inddrager have, park, skov og eng i formidlingen
Gammel Estrup - Herregårdsmuseet har netop ansat cand. mag Peter Hesselberg som projektkoordinator til at føre aktuelle planer om formidling til dørs. Det handler om at fortælle publikum om, hvordan beboerne på herregårdene har brugt de udendørs arealer som prydhaven, lysthaven, køkkenhaven, skovarealerne og engene.
Der er i første omgang tale om et to årigt projekt.
Peter Hesselberg fortæller, at hans opgave bliver at koordinere arbejdet. Til en vis grad skal han dog også have hænderne i jorden, hvilket ikke er ham helt fremmed. Udover eksamensbeviser i historie og medievidenskab fra Århus Universitet har han nemlig erfaringer som landbrugsmedhjælper, og han har taget første del af landmandsuddannelsen.
Naturture med forklaringer
Helt konkret skal publikum, når de besøger museet, have materiale i hånden, der fortæller om herregården udenfor murene. Der skal laves skilte med forklaringer, og der skal laves foldere, naturruter med mere.
"Vi vil lave flere stier i parken til formidlingsture, hvor publikum vises rundt og får fortalt om et givet emne."
Peter Hesselberg oplyser, at der også er planer om at opdatere kanopladsen samt at etablere en legeplads i parken til glæde for børnefamilierne. Han understreger, at også folk fra lokalområdet er velkommen til at benytte legepladsen og de andre faciliteter.
"Hermed håber museet, at udenomsarealerne vil få en større plads i borgernes bevidsthed og i langt højere grad blive benyttet til rekreative formål – også uden for museets åbningstid."
Senere på året skal der oprettes en skoletjeneste med emner som natur og teknik, billedkunst, historie og biologi.