Musik og ord på bl.a. Bidstrup Gods og Ulstrup Slot

Herregårdskulturen er i fokus, når 11 østjyske slotte og herregårde og en enkelt præstegård slår dørene op for en række enestående arrangementer i foråret 2010 - under overskriften Herregårdskultur i Østjylland.

Artiklens øverste billede
Herregårdskulturen kan opleves bl.a. på Ulstrup slot.

I Favrskov Kommune er Bidstrup Gods og Ulstrup Slot med, når Kulturring Østjylland byder på besøg på godser, slotte og herregårde i det østjyske i løbet af foråret.
Der bydes på musik, fortælling, dans, skuespil og historieformidling med den enkelte herregård som omdrejningspunkt. Dermed bliver Østjyllands mange smukke og velbevarede herregårde udgangspunkt for en ny og overraskende måde at fortælle kulturhistorie på.

Oplæsning og musik

En smuk brochure med præsentation af det fuldstændige program udkommer i løbet af februar. Det kan dog allerede nu afsløres, at der blandt andet bliver mulighed for at høre en række fremragende danske skuespillere læse op af litterære klassikere. Således vil Anne Marie Helger fortolke Leonora Christinas Jammers Minde, Nis Bank-Mikkelsen vil lægge stemme til Blichers Brudstykker af en Landsbydegns Dagbog, og Niels Anders Thorn vil læse Casanovas erindringer. Desuden bliver der masser af renæssance-, barok- og rokokomusik, formidlet af kapaciteter fra ind- og udland.
Bidstrup Gods og Ulstrup Slot (Favrskov), Stenalt Gods og Katholm Gods (Norddjurs), Rodstenseje og Randlev Præstegård (Odder), Vadstrup (Samsø), Skanderborg Slotskirke og Sophiendal Gods (Skanderborg), samt Rosenholm Slot og Rugaard Gods (Syddjurs), lægger scene til arrangementerne, som finder sted i perioden fra 20. marts til 30. maj.

Fokus på det overraskende

Bag arrangementsrækken står Kulturring Østjylland, der er et samarbejde mellem Kulturministeriet og seks østjyske kommuner, nemlig Favrskov, Norddjurs, Odder, Samsø, Skanderborg og Syddjurs. Desuden støttes arrangementerne af Region Midtjylland. Noget af det, Kulturring Østjylland ønsker at opnå med Herregårdskultur i Østjylland, er at skabe opmærksomhed om de mange herregårde i området og at sætte fokus på en væsentlig, umiddelbart meget synlig, men alligevel overraskende, del af vores kulturarv.
Ideen til herregårdskultur-arrangementerne er opstået på Djursland, hvor der i 2008 og 2009 under overskriften Herregårdskultur på Djursland blev præsenteret musik og historier knyttet til forskellige herregårde. Bag Herregårdskultur på Djursland stod Morten Skovmand fra DJURS BAROK og kulturformidler Katrine West fra Destination Djursland. Det er disse to arrangører, som Kulturring Østjylland har bedt om også at stå for det nye, store herregårdskulturprojekt.

Billetter fra 1. marts

Datoer og steder for arrangementerne kan allerede nu ses på www.herregaardskultur.dk.
Bl.a. kan man se, at arrangementerne i Favrskov finder sted lørdag 8. maj på Bidstrup og lørdag 29. maj på Ulstrup slot. Begge gange kl. 15.00.
Fra omkring 20. februar vil det fuldstændige program være at finde samme sted, og 1. marts åbnes der for billetsalget til arrangementerne. Erfaringerne fra Djursland siger, at der kan blive rift om billetterne - så hold øje med pressen og hjemmesiden!

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.