'Godt Nytår, Nordsjælland!'

Uge-Nyt Fredensborg bringer her uddrag af Formand for DGI Nordsjælland, Per Frost Henriksens nytårstale

Artiklens øverste billede
Formand for DHI Nordsjælland, Per Frost Henriksen.

DGI Nordsjælland ønsker godt nytår til hele landsdelen, både til de 111.000 borgere der er med i en idrætsforening og dyrker idræt og fællesskab der, og dem der er på vej til det. Vi skal dyrke mere idræt og fællesskab i 2010.

Det har været et godt år i foreningerne. Den lokale indsats virker. Medlemstallet er steget. Flere dyrker idræt i en forening i Nordsjælland.

Samarbejdet med landsdelens 11 kommuner bliver mere og mere nært og giver konkrete resultater med lederuddannelse, oprettelse af idræts sfo'er og DGI Huse og Haller er med når kommunerne vedligeholder og udbygger faciliteter. Vi arbejder sammen.

Årets største DGI begivenhed, Landsstævnet 2009, foregik i Holbæk med 21.000 aktive, de 600 idrætsudøvere var fra DGI Nordsjælland. I de meget hede julidage blev kerneværdierne udfordring, sundhed og fællesskab prøvet af. Der blev dystet, vist frem og festet til den store guldmedalje.
Stævnet på Toppen i Gilleleje med 1.500 deltagere blev gennemført for fjerde gang, igen med Gilleleje som perfekt værtsby. Der var fællesskab for alle pengene. DGI Nordsjællands største stævne med idræt på kryds og tværs.

I 2010 er målet for DGI Nordsjælland, at vi skal have endnu mere gang i uddannelse af ledere, trænere og instruktører. Der er brug for at få uddannet nye ledere.

En forening er med i mange samfundsopgaver og i DGI vil vi gerne slå et slag for, at kommunerne udlægger for eksempel pasnings- og sundhedsopgaver til de foreninger, som er interesserede.
Hvis samfundet virkelig kan se det engagement og den ansvarlighed, der ligger i foreningstanken – så skaber man folkeoplysning i praksis ved denne form for udlicitering.

Helt kontant handler det om, at kommunerne skal kunne tilpasse opgaverne til foreningerne, frem for at foreninger skal tilpasse sig det kommunale bureaukrati – og dermed miste foreningspræget. Dét vil være en ny spændende vej i udviklingen af velfærdssamfundet.

Syv timer om ugen er en enkel og klar målsætning, børn og unge skal dyrke idræt en time om dagen, alle ugens dage. Men der er flere veje til målet for bedre sundhed:
Vi skal have en sikker skolevej, så børn kan gå eller cykle til og fra skole, der skal mere leg i frikvartererne, vi skal styrke undervisningen i idræt, vi skal have mere leg og bevægelse i SFO'erne og børnehaverne og vi skal have et godt samspil mellem foreninger og skole.

Foreningslivet i Nordsjælland bærer en stor ære for et godt lokalt liv, hvor unge som ældre får forståelse for nutidens normer og gensidig respekt.

Godt nytår fra DGI Nordsjælland
På landsdelsbestyrelsens vegne
Per Frost Henriksen
Formand

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.