Jan Glæsels boligrabat på 4,2 mio. var snyd

Ejendomsmægler annoncerede med 4,2 mio. kr. i rabat på den kendte musikers nordsjællandske landsted. Men rabatten var ren og skær blændværk

Artiklens øverste billede
En rabat på 4,2 millioner for Jan Glæsels bolig lyder næsten for godt til at være sandt. Og det er det også.

Den nordsjællandske ejendomsmægler Lars Lyngfeldt Larsen satte for halvanden måned siden den kendte musiker Jan Glæsels bolig til salg for 9,7 mio. kr. I torsdags blev boligen, der ligger på Søholmvej 40 lidt nord for Hørsholm, i ét hug næsten halveret til en udbudspris på blot 5,5 mio. kr., og salgsannoncen blev på mæglerens hjemmeside udstyret med følgende overskrift i fede bogstavtyper: "Spar 4,2 mill (før pris 9.700.000) NU 5.500.000 kr".

Speget sag
Umiddelbart kunne det ligne Danmarks pt. bedste bolig-røverkøb, men et nærmere pristjek afslører, at samme bolig så sent som i november - helt op til datoen, da Lars Lyngfeldt Larsen fik den til salg - kunne købes hos mægler-konkurrenten EDC for 7 mio. kr.

Det er således formentlig de færreste boligkøbere, der vil gå med til at kalde det for en rabat på mere end maksimalt 1,5 mio. kr. Det skriver epn.dk.

Et opkald til ejeren af ejendomsmæglerfirmaet, Lars Lyngfeldt Larsen, afslører tilmed, at sagen om muligt er endnu mere speget. For heller ikke den annoncerede aktuelle pris på 5,5 mio. kr. viser sig at holde vand.

Uforstående mægler
Det indledende spørgsmål om, om det er reelt at kalde det for en rabat på 4,2 mio. kr., stiller Lars Lyngfeldt Larsen sig helt uforstående overfor.

"Det forstår jeg ikke rigtigt, hvad du mener der. Jeg har haft ejendommen til salg, som du ser. Og nu har jeg sat den ned. Hvad er problemet i det," spørger ejendomsmægleren.

Man kunne godt foranledes til at tro, at du har prissat den kunstigt højt for siden at kunne sætte den ned og skrive "spar 4,2 mio. kr.".


"Ja, det har i hvert fald ikke været bagtanken," lyder det fra ejendomsmægleren til epn.dk.

Var du klar over, at den havde stået til salg hos EDC, indtil du overtog den?

"Nej, det var jeg ikke. Så vidt jeg er blevet oplyst, har den ikke været sat til salg, op til at jeg fik den til salg. Men de har da sikkert haft den til salg tidligere. Men hvis det kan glæde dig, så vil jeg da lave teksten i annoncen om. Jeg har ingen interesse i at genere folk, hvis det er det, du vil antyde. Så laver vi teksten om."

Modsiger sig selv
Lidt længere henne i samtalen modsiger ejendomsmægleren sig selv. Nu var han alligevel godt klar over, at boligen havde været til salg hos EDC - men prisen kendte han intet til.

Jeg undrer mig bare over, at du kan skrive "spar 4,2 mio. kr.", når den kostede 7 mio. kr. umiddelbart inden du satte den til salg.

"Jeg ved ikke, hvad den har kostet. Jeg ved, at de har haft ejendommen til salg. Andet ved jeg ikke. Og den har kostet 9,7 mio. kr. hos mig, så i mit regi må det jo være spar 4,2 mio. Det kan jeg ikke se noget forkert i," siger Lars Lyngfeldt Larsen til netavisen.

Høj pris var sælgers idé
Han oplyser, at baggrunden for den store prisnedsættelse er, at sælger for et par dage siden har købt sig en anden bolig, og at det derfor er lykkedes ham at overtale sælger til at sænke prisen for at komme videre.

Så det var sælgers egen idé, at den skulle koste 9,7 mio. kr. til at begynde med?

"Ja, det er der ingen tvivl om. Selvfølgelig bakkede jeg idéen op. For hvad er priserne i det her marked. Du kan ikke stille med reelle priser i det her marked. Folk møder ikke engang op på tvangsauktioner og byder på ejendomme," siger Lars Lyngfeldt Larsen.

Og nu kommer vi frem til, at den udbudte pris på 5,5 mio. kr. egentlig heller ikke holder ved nærmere eftersyn.

5,5 mio. er minimumspris
For ifølge ejendomsmægleren er der ikke tale om en klippefast pris, men at boligen skal sælges i en budrunde, hvor prisen på 5,5 mio. kr. skal betragtes som en minimumspris.

"Hvis du læser annoncen, så kan du se, at vi modtager 'bud fra'. Så det kan være, at den bliver solgt for 7,2 eller 6,4 (mio. kr., red). Det er et forsøg på at få folk i et panisk boligmarked på banen og vise noget interesse, så de kan se varen. Det er ikke et udtryk for, at jeg har vurderet den til 5,5 mio. Det nytter jo ikke noget, at du sætter en vare til salg, og så der ikke kommer nogen og kigger på den," forklarer Lars Lyngfeldt Larsen.

Jeg kan nu ikke se nogen steder i salgsannoncen på nettet, at I modtager bud på ejendommen.

"Jo, det står der."

Der står "Spar 4,2 mio. kr. Før pris 9,7 mio. kr. - nu 5,5 mio. kr.

"Okay, det er rigtigt. Det er, fordi den er sat ned i torsdags. Den skulle have været i avisen i fredags, men det kunne vi ikke nå. I næste annonce vil der helt klart stå, at der er bud fra (5,5 mio. kr., red). Jeg vil straks rette det til, så det ikke kan misforstås på den måde, som du lægger op til," siger Lars Lyngfeldt Larsen afslutningsvist.

Fem minutter efter samtalens afslutning har Lars Lyngfeldt Larsen været inde på sit website og fjerne "Spar 4,2 mill (før pris 9.700.000) NU 5.500.000 kr"-overskriften på salgsannoncen.
Se den omstridte boligannonce her.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.