Brevet til Lars Løkke

Her følger brevet fra Furesø-gruppen i sin fulde længde

Artiklens øverste billede
Steen Prytz Jensen står som kontaktperson på brevet til statsministeren.

"Vedr. genforhandling af sammenlægningsaftalen i Furesø Kommune.
Furesø-gruppen anmoder om et møde med Statsminister Lars Løkke Rasmussen.
Furesø-gruppen er en borgergruppe, der er etableret på et upolitisk grundlag for at følge og understøtte genforhandlingen af det, der kaldes Furesøaftalen. Furesø-gruppen er en åben gruppe med bred opbakning i hele Furesø Kommune. Nærmere herom kan ses på www.furesø-gruppen.dk.
Vi er bekendt med, at genforhandlingen i Furesøaftalen er begyndt. Desværre kan vi se af de svar indenrigsminister Karen Ellemann indtil nu har givet til vores Borgmester Ole Bondo Christensen, at Karen Ellemann har en noget anden opfattelse af Furesøaftalens baggrund samt de præmisser og løfter, der ligger i og bag aftalen.
Du var i 2005 drivkraften bag tilblivelsen af Furesø kommune og den tilhørende Furesøaftale. Vi finder det derfor vigtigt at få en direkte dialog med dig, så du fra borgernes egen mund kan høre, hvordan borgerne i Værløse og Farum frygter endnu engang at blive ofre for en – i vor optik – meget ringe og uholdbar aftale. Vi håber, du vil påtage dig at sikre en ansvarlig løsning.
Furesø-gruppen har gennemgået Furesøaftalen og analyseret Furesø Kommunes økonomi med udgangspunkt i aftalens bogstav. Vi vil meget gerne forelægge dig resultatet af disse analyser.
Vi vil her fremhæve disse konklusioner:
at den tvangssammenlagte kommune er i dyb indre splid
at den tvangssammenlagte kommune ikke er bæredygtig, men - i strid med Furesøaftalen - tværtimod er ved at bukke under for en exorbitant gæld og de ekstraordinære driftsudgifter, vi arvede efter Brixtofte
at den tvangssammenlagte kommune blev skabt uden tilstrækkeligt grundlag i form af økonomisk analyse af Farums økonomi
at Værløses borgere kommer til at betale for Farums gæld i modstrid med den indgåede aftale
at Farums borgere ikke har udsigt til den lovede skattenedsættelse
at Furesø Kommune ikke har fået det økonomiske grundlag vi blev lovet i aftalen
at Furesø Kommune ikke med hjælp fra staten har høstet de maksimale gevinster af låneomlægninger, som forudsat i Furesøaftalen
at løftet i Furesøaftalen om at Furesø skal kunne fungere som andre sammenlignelige kommuner ikke kan opfyldes med den nuværende aftale.
Vi har et ønske og en forventning om, at der indgås en ny aftale, som tilfredsstiller alle involverede parter og respekterer de løfter, der er givet borgerne i både Værløse og Farum. Vi vurderer, at et klart signal fra statsministeren kan bidrage til en hurtig og varig løsning, der afslutter sagen.
Furesø-gruppen har konstateret stor interesse blandt borgerne op til genforhandlingen, der vil blive fulgt med megen opmærksomhed, både internt og eksternt. Med god grund – for de massive udfordringer vores kommune oplever, kan ikke løses af os selv. Derfor håber vi, at det er i alles interesse, at der hurtigst muligt findes en varig løsning.
På denne baggrund ønsker Furesø-gruppen et snarligt møde med dig, for en dialog og for fremlæggelse af vores synspunkter.

Med venlig hilsen
På vegne af Furesø-gruppen

Steen Rosenbom, Ole Thorbek, Steen Prytz Jensen, Ole Jeppesen, Sven Mortensen, Peter Sidenius, Anders Riiber Høj, Charlotte Søllner Hernø, Jens Hald."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.