Lyngby-Taarbæks solfanger-forbud skal lempes
Simon Pihl Sørensen (S) åben overfor at diskutere lempeligere regler efter kritik af Lyngby-Taarbæk Kommunes strikse regler om solfangere
Tiden er løbet fra Lyngby-Taarbæk Kommunes restriktive regler om solfangere. Det mener formanden for byplanudvalget, Simon Pihl Sørensen (S), som er klar til at diskutere en lempelse med resten af udvalget, efter at en husejer i Virum fik afslag på at opsætte et solfangeranlæg på sit halve dobbelthus på Ringerbakken.
"Jeg har aftalt med borgmesteren, at vi tager en generel drøftelse af reglerne på næste møde i udvalget. De nuværende regler skyldes en principbeslutning fra 2003 og tiden er nok til, at vi rykker pælene lidt," siger Simon Pihl Sørensen.
Skal finde en balance
Niels Andersen fik afslag med den begrundelse, at det daværende byplanudvalg "ønsker at fastholde det byggearkitektoniske udtryk ud mod vejen". Afslaget blev givet den 15. december, midt under klimatopmødet, og i dagens udgave af Dagbladet Information kalder Niels Andersen beslutningen absurd. Ikke mindst fordi Lyngby-Taarbæk Kommune er en såkaldt klimakommune, det vil sige at kommunen over Danmarks Naturfredningsforening har forpligtet sig til at lave energibesparelser og CO2-reduktioner.
"Vi skal finde en balance mellem hensynet til klimaet og hensynet til lokalmiljøet. Alle har interesse i at nedbringe CO2-udslippet og derfor må vi se på, om vi har fundet den rigtige balance," siger Simon Pihl Sørensen.
"Brug for større løsninger"
Han opfordrer Niels Andersen til at drøfte med forvaltningen, om der kan findes en løsning. Andre boligejere der går med solfanger-planer opfordrer han til at afvente drøftelsen i udvalget, hvorefter man bør tage kontakt til udvalget.
"Det er dog langt større løsninger end individuelle solfangere der skal til, hvis vi skal løse klimaproblemerne. Så skal der findes nogle kollektive løsninger. Men vi skal ikke bremse folks egen initiativlyst på området," siger han.