Grøn energi er grimt

Niels Andersen fra Virum vil gerne være 'grøn' - men det må han ikke for kommunen

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

"De er for grimme". Sådan lød svaret fra Lyngby-Taarbæk Kommune til husejer Niels Andersen på Ringerbakken 47 i Virum, da han ansøgte om at få tilladelse til at sætte solfangere op på sit tag, skriver Information.
Lyngby-Taarbæk har ellers været officiel klimakommune siden januar 2008, men der er åbenbart grænser for, hvor langt man vil gå.

»Vi har nogle områder med bevaringsværdige bygninger, og hvis man bor i et af dem, må man altså vente, til der kommer solfangere, der kan indpasses, så det kommer til at ligne taget,« siger Lene Kaspersen, der var udvalgsformand frem til kommunalvalget og nu er menigt medlem af byplanudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Undrer sig

Afslaget undrer klimavenlige Niels Andersen fra Virum.

»Vi vil gerne have et hus, som er meget, meget energirigtigt. Vi skifter i øjeblikket alle vinduer, køber nyt tag, installerer ny hoveddør, isolerer hele vejen rundt, herunder laver hulmursisolering. Og så ville vi i forbindelse med udskiftning af oliefyret med naturgas have solvarme. For vi synes, at man i forhold til klimaudfordringen må starte med sig selv,« fortæller han til Information.

Lene Kaspersen mener, at der findes andre muligheder, hvis man vil være miljøvenlig.

"Det kan være, at der om nogle år kommer nogle solfangere, som ikke er nær så grimme. Jeg synes, de er grimme, dem der er i øjeblikket. Men man kan også lave varme fra jorden, så der er andre muligheder for at være miljøvenlig,« påpeger Lene Kaspersen.

Må vente

Så Niels Andersen må indtil videre væbne sig med tålmodighed og vente på, at der kommer solfangere på markedet, der falder i politikernes smag.

»Kommunen har selv lovet at lave energibesparelser og CO2-reduktioner. Det er jo svært, hvis man forhindrer borgerne i at bidrage. Det handler om mange bække små, så vi skal alle løfte. Solfangeren var det bedste bidrag, vi kunne yde,« siger han til Information.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.