Slagter har travlt ved røgeovnen
250 kilo spegepølser klar, når Kristian Byskov 1. marts slår dørene op til sin ny forretning
Vinduerne til forretningen i Møllegade i Skanderborg er stadig dækket af brunt papir, men inde i det store køkken er slagtermester Kristian Byskov godt i gang med at forberede åbningen af sin nye forretning 1. marts.
"Foreløbig har jeg røget 250 kilo pølser, blandt andet den traditionelle Stilling spegepølse. De skal både stoppes, modnes, røges og eftermodnes, så det tager tid, og lige netop Stilling-pølsen når jeg nok ikke at have helt klar til åbningsdagen," siger Kristian Byskov.
"Men hvordan tør du åbne i en by, hvor der er mange, der sælger kød i forvejen?""Det er her, jeg er vokset op, det er her, jeg bor, og familien har et godt navn som gammel slagterfamilie. Så selvfølgelig skulle det være i Skanderborg, når jeg skulle have min egen forretning. Det er en drøm, der går i opfyldelse, og jeg er sikker på, at der er basis for en forretning med hjemmelavede produkter."
"De små forretninger kan sætte deres præg på tingene, så det hele ikke ender i industri- og standardvarer. Med mørt kød og ting der smager godt," siger den 37-årige slagtermester.
Han lægger med fire fuldtidsansatte og nogle ungarbejdere og vil selv både deltage i produktion og betjening.