Utilfredse forældre vil privatisere skovbørnehaven Giberhytten i Fulden
Forældre skal komme med tilkendegivelse til privatiseringsgruppe inden mandag
En længe ulmende utilfredshed hos forældrene til børnene i skovbørnehaven Giberhytten, der har til huse i spejderhytten på Fulden Byvej, kan føre til, at børnehaven bliver til en selvejende, privat institution. Børnehaven er normeret til 22 børn.
En privatiseringsgruppe bestående af fem forældre er dannet, og de andre forældre til børnene i institutionen har fået en frist indtil på mandag 22. februar til at tilkendegive, om de kan tilslutte sig oplægget til en privatisering af den kommunale daginstitution.
Bliver det et ja fra forældrene, vil privatiseringsgruppen søge Århus Kommune om, at Giberhytten bliver en selvejende, privat institution ledet af en bestyrelse.
Vedtægterne er allerede lavet, og et budget er lagt.
Ikke længere sparringspartner
Privatiseringsgruppen består af Pernille Petersen, Louise Maaetoft Ravn, Susanne B. Jespersen, Christina Dam og Laila Toft.
Laila Toft er mor til fem-årige Lea, der har gået i Giberhytten, siden hun fyldte tre år. Også storebroderen Mads, otte år, er blevet passet i skovbørnehaven.
Hun fortæller, at ønsket om en privatisering bunder i en utilfredshed med, hvordan Giberhytten bliver ledet.
Utilfredsheden begyndte efter, Giberhytten 1. januar 2007 blev en del af dagtilbuddet 102, der tæller flere institutioner.
"Før var forældrerådet en sparringpartner. Det er man ikke længere. Vi føler som forældre, at der er meget langt til beslutningernes øverste led", siger Laila Toft.
Hun og de øvrige forældre i privatiseringsgruppen føler, at der efter sammenlægningen i dagtilbud 102 bliver brugt megen tid på møder mellem pædagogerne og de pædagogiske ledere i institutionerne. Tid, der går fra kerneydelsen, nemlig pasningen af børnene.
Der er også skiftet meget ud i medarbejderstaben siden sammenlægningen - ifølge Laila Toft er der kun én tilbage af de oprindelige. Og pædagogikken er ikke entydig.
Laila Toft fortæller, at hun som forælder kan få et forskelligt svar på et spørgsmål om retningslinierne alt efter, hvilken pædagog hun taler med.
Endelig fortæller Laila Toft, at der er flere og flere dage, hvor børnene ikke er i Giberhytten men opholder sig på Langenæsstien, der er stedet, hvor børnene hver morgen bliver afleveret, inden de i bus bliver kørt ud til spejderhytten.
Sidste udvej
"Vi har gennem forældrerepræsentanten i dagtilbudsbestyrelsen gjort opmærksom på problemerne, men det er ikke blevet bedre. Vi havde i efteråret et forældremøde, hvor vi valgte at lade forældrerådet arbejde for en løsning. Men intet har ændret sig. Defor har vi nu som en sidste udvej på et møde 8. februar, hvor der deltog forældre til 17 børn, besluttet at undersøge, om der er ønske om en privatisering", siger Laila Toft.
Hun fortæller, at det er blevet undersøgt, om en selvejende, privat intitution kan leje sig ind i spejderhytten på Fulden Byvej, og svaret har været positivt.
Giberhytten er ejet af den selvejende institution Fonden Giberhytten, der blev oprettet 1. januar 2006 på foranledning af og med økonomisk støtte fra den hidtidige ejer FDF Århus 5. kreds.