Ny indsats skal skaffe flere praktikpladser
Der er stor mangel på praktikpladser, men nu iværksætter Region Hovedstaden en offensiv indsats, der skal åbne virksomhedernes øjne for de fordele, der er ved at have en elev eller en lærling
Knap 400 virksomheder har allerede sagt ja tak til at få besøg af en konsulent fra Region Hovedstaden, der skal fortælle dem om mulighederne og fordelene ved at få en elev eller en lærling.
Som i resten af landet er der også i Region Hovedstaden stor mangel på praktikpladser, og derfor slår regionen nu et slag for at skaffe praktikpladser til regionens unge. Det sker med en offensiv indsats, hvor professionelle mødebookere det næste halve år vil ringe til virksomheder, der tidligere har vist interesse for at få en elev eller en lærling.
"Det er vigtigt, at vi går ind og hjælper med at skaffe flere praktikpladser. En masse unge kommer i klemme i uddannelsessystemet, fordi mange virksomheder ikke tør tage elever og lærlinge på grund af den økonomiske usikkerhed. Nu presser vi på, så der bliver skabt kontakt mellem virksomhederne og erhvervsskolerne," siger Marianne Stendell (S), der er formand for Udvalg for Uddannelse og Forskning i Region Hovedstaden.
Økonomiske fordele
Og erfaringerne viser, at der er gode chancer for, at konsulentbesøgene fører til nye praktikpladser, fortæller udviklingschef Søren Ring fra Region Hovedstaden.
"Med kampagnen håber vi at få aflivet de fordomme, der er i nogle brancher. Det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at have en elev eller lærling. Tværtimod er der både faglige og økonomiske fordele ved at oprette praktikpladser," siger udviklingschefen.
Region Hovedstaden vil i år bruge to millioner kroner på at skaffe praktikpladser, og målet er, at 2.000 virksomheder skal have besøg af en konsulent fra Region Hovedstaden.