Lars Løkke Rasmussen og Tina Nedergaard samlede inspiration i Kokkedal

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og undervisningsminister Tina Nedergaard besøgte onsdag Egedalsskolen i Kokkedal for at se, hvordan skolen med faglighed og omsorg har vendt udviklingen og er blevet attraktiv

Artiklens øverste billede
Statsminister Lars Løkke Rasmussen fik gode råd med på vejen fra elevrådsformand Noel Søgaard. I baggrunden er undervisningsminister Tina Nedergaard og skoleleder Kirsten Birkving i højt humør på vej ud fra det fælles møde. Foto: Peter Dahlerup

Man skal stå tidligt op som minister. Næsten lige så tidligt som børnene på Egedalsskolen i Kokkedal, der onsdag morgen fik ekstra fint besøg til deres morgensamling. Her kiggede statsminister Lars Løkke Rasmussen og de nyudnævnte undervisningsminister Tina Nedergaard forbi for at se nærmere på skolens gode resultater de seneste år.
Her er det lykkedes Egedalsskolen at få vendt udviklingen fra at være en skole, som 50 procent søgte væk fra, til nu at være en skole, som ikke kan tage imod alle de elever, der gerne vil gå på den.
Og det gjorde bestemt indtryk på statsministeren.
"Kirstens skole er en skole, der griber tingene meget målrettet an. Jeg har hørt meget om denne skole, og der har besøget bekræftet det, jeg vidste. Det her en skole der var præget af at mange forældre valgte den fra. Der har man arbejdet med at vende den udvikling. Jeg er selv forælder, og den første og sidste grund, man har til at sende sine børn i skole, er, at de skal lære noget. Så har man arbejdet systematisk med at opsætte nogle indikatorer for, om den her skole bevæger sig den rigtige eller forkerte vej og opnået nogle fantastiske resultater," sagde Lars Løkke Ramussen.

For undervisningsminister Tina Nedergaard, der kun har haft en uge i jobbet, var det første gang, at hun var med ude på officielt besøg på en skole. Der var flere gode ting på Egedalsskolen, hun mener at kunne bruge som inspiration som minister.
"Det har gjort et stort indtryk. Sådan en entusiasme at blive mødt med er virkelig noget, der også giver mig inspiration til at kaste mig ud i opgaverne. Og så er det helt afgørende ved sådan et besøg, at folkeskolen er en stor mastodont, vi skal have flyttet fremad. Og kan det overhovedet lade sig gøre - ja, det kan det. Her har man den holdning og politik, at man håndterer problemer. Ingen problemer bliver overset eller skubbet til hjørne, fordi det havde man ikke lige tid til i dag. Så er der også et fokus på barnets trivsel, der er helt afgørende for barnets læring efter min opfattelse, hvor børnene blandt andet søger om at få lov til at være engle for de mindre børn. Det, at man motiverer til at være en god større kammerat i skolegården og inde i skolen, er fuldstændig afgørende for børns trivsel," sagde Tina Nedergaard.

En ære at få besøg

Efter ministrene hastede videre, kunne skoleleder Kirsten Birkving se tilbage på et vellykket besøg på Egedalsskolen.
"Det er en ære at få besøg af de to ministre. Jeg tror, at de har valgt os, fordi vi har flyttet fokus fra afvikling til udvikling. Hos os hænger trivsel og faglighed rigtig godt sammen. Vi stiller krav og viser omsorg," forklarer Kirsten Birkving.
Besøget var kommet hastigt i stand, så derfor var der nok at se til i starten af ugen for skolens personale med at planlægge og koordinere både internt og med ministerierne. Ud over at deltage i morgensamlingen mødte statsminister Lars Løkke Rasmussen og undervisningsminister Tina Nedergaard også elevrådsformand Noel Søgaard og fik en snak bag lukkede døre med skolens ledelse, borgmester Thomas Lykke Pedersen og udvalgsformand Hanne Berg. Skoleleder Kirsten Birkving afviser dog, at ledelsen godt kunne have brugt hele timen, som besøget varede, på en skolepolitisk snak med de ansvarlige ministre.
"Nej, når han kommer ud på en skole, så skal han sørme møde børnene, og de skal møde ham. Det her besøg er lige så meget for børnenes skyld, og de har glædet sig meget til at møde ham - og jeg tror, at det er en gensidig glæde," siger Kirsten Birkving.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen og skoleleder Kirsten Birkving var med til at vise undervisningsminister Tina Nedergaard rundt. Foto: Peter Dahlerup

Ingen søvnløse nætter

Elevrådsformand Noel Søgaard holdt tale for ministrene under besøget, men det havde nu ikke fået ham til at ligge søvnløs den foregående nat. Han håber selv, at det måske en dag er ham, der bliver statsminister. Under alle omstændigheder tog han den intensive mediedækning på Egedalsskolen med ophøjet ro.
"Nej, jeg har sovet helt fint, men selvfølgelig var jeg spændt. De sidste dage har jeg skrevet på min tale og forberedt mig," kunne Noel Søgaard, der går i 7. klasse, fortælle.

Ministerbesøget gjorde dagen på Egedalsskolen temmelig anderledes, end den normalt er.

.

Kirsten Birkving glædede sig over, at Lars Løkke Rasmussen havde valgt netop hendes skole, Egedalsskolen, som eksempel på en skole i god udvikling.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.