Limousiner udsat for diskrimination
Forestil dig at du bruger en million kroner på en limousine. Det sker i august. Men lige siden har din dyre nye bil holdt i garagen. Den må ikke komme ud på de danske veje. Selv om du faktisk ejer en bil, der ser præcis lige sådan ud. En bil, der uden problemer har kørt limousinekørsel de sidste tyve år.
Den situation er virkelighed for ejeren af Limousine Service & Business Kørsel i Uvelse, Niels Frølich Nilsson. Han har nu på ottende måned langtidsparkeret en Chrysler 300D i garagen. På grund af, hvad Niels Frølich Nilsson beskriver som et urimeligt bureaukrati.
Niels Frølich Nilsson er vant til at der stilles strenge krav til hans biler. I modsætning til andre biler skal limousiner synes hvert eneste år, og det er også gået glat hidtil.
Problemet er at Færdselstyrelsen nu er begyndt at kræve en dokumentation, som er næsten umulig at skaffe. Styrelsen kræver, at bilfabrikkerne, der har stået for forlængelsen af bilerne, skal levere en garanti for, at den er sikker nok.
Men den garanti vil de amerikanske fabrikker ikke give. Først og fremmest for at undgå risikoen for at få et stort sagsanlæg.
Det ironiske er, at Nils Frølich Nilsson har en anden Chrysler 300D. Den er ombygget samme sted og på nøjagtig samme måde som den nye bil. Den har kørt på danske veje i tyve år og uden problemer klaret alle syn gennem årene.Derfor kan Niels Frølich Nilsson ikke forstå, at Færdselsstyrelsen vil have omfattende dokumentation, når akkurat samme type bil allerede kører rundt i landet. Han frygter, at der er en politisk dagsorden om at bremse importen af limousiner. hvis det er tilfældet synes han dog, at man burde sige det lige ud, i stedet for at påføre vognmænd store udgifter, når de dyre biler må stå uvirksomme i månedsvis.
Det er nemlig ikke kun Uvelse-firmaet, men også alle andre danske limousine-importører, der har problemet, fortæller Nils Frølich Nilsson:
"Vi er flere vognmænd, som har dyrt indkøbte limousiner stående og mange af vore henvendelser til Færdselsstyrelsen eller Transportministeren forbliver ubesvaret", fortæller han.
Nils Frølich Nilsson har nu sendt et åbent brev til Folketingets Trafikudvalg, men føler også at hans muligheder er ved at være begrænsede:
"Jeg ved snart ikke, hvad vi skal gøre".