Modparten opgav falsk navn
Både før, under og efter et færdselsuheld gælder det om at køre med livrem og seler. Det viser en hændelse fra Isterødvejen den 17. december
"Det er et forrygende snevejr. Jeg holder stille i rundkørslen i Hørsholm, den lige inden motorvejen. Jeg holder tilbage for to biler, men bliver pludselig påkørt bagfra. Jeg kører lidt ind til siden, så de andre i rundkørslen kan komme forbi, men ikke ham der påkørte mig. Jeg skriver bilens registreringsnummer ned, men da modparten er af anden etnisk herkomst, skriver han selv sit navn og telefonnummer, og her begår jeg en fatal fejl: Jeg beder ikke den næste i rækken om at vidne, men skynder mig videre, fordi der er en kæmpe kø på grund af vejret."
Falsk navn
"For at det ikke skal være løgn, så har personen opgivet falsk navn og telefonnummer." Det sidste finder Sonja ud af, da hun kontakter politiet. På baggrund af registreringsnummeret kan politiet oplyse modpartens rigtige navn samt navnet på hans forsikringsselskab. Sonja går videre med sagen, men får så at vide, at modpartens forsikringsselskab nægter at kende noget til uheldet. Sonja ærgrer sig og kan nu bare håbe på, at nogle af dem, der så uheldet den 17. december, læser dette og melder sig som vidner. Hvis uheldet er ude 1. Begræns skaden. Tænd katastrofeblinket. Opsæt advarselstrekant. Tilkald hjælp og yd om nødvendigt førstehjælp. 2. Kortlæg uheldet. Hvad skete der. Hvor skete det. Hvornår. Hvad var din og modpartens hastighed. Hvordan var køretøjerne placeret. Brug gerne en tegning. 3. Modpart: Få modpartens registreringsnummer samt førerens navn, adresse og telefonnummer. 4. Vidner: Sørg for at få navn og telefonnummer på evt. vidner. 5. Alene: Er der ingen vidner, skal du ikke begynde at diskutere skyldsspørgsmål med modparten, men få udvekslet de praktiske oplysninger. Resten tager forsikringsselskabet og eventuelt politiet sig af. 6. Husk det: Print gerne disse råd ud og hav dem altid liggende i bilens handskerum.