Til kamp for et værdigt ældreliv

Seniorrådet i Skanderborg vil give de ældre en mere central placering i det politiske liv

Artiklens øverste billede
"Jeg bilder mig selv ind, at jeg kan gøre en forskel for andre. Derfor er jeg med," siger seniorrådets nye formand, Kurt Rønne. Foto: Susanne Secher

Seniorrådet i Skanderborg har konstitueret sig, og den nye formand, Kurt Rønne, har allerede planer klar for rådets arbejde. Det handler i høj grad om at være synlige og tilgængelige for kommunens ældre borgere, men også om at holde byrådet op på, at de ældre får et værdigt liv.
"Byrådet kan i princippet gøre, hvad det vil, men vi skal have forelagt sager, der vedrører de ældre, inden sagerne kan vedtages i byrådet. Vi vil blandt andet følge madordningen og plejen af de ældre på centrene tæt. Det er også min tanke, at vi skal besøge ældrecentrene og komme i dialog med både beboere og personale, så de også kan påvirke byrådet gennem os, " fortæller Kurt Rønne.

Usynlig efter 67

Kurt Rønne, som i 40 år har været politimand, har selv haft mindre gode oplevelser med de kommunale tilbud, og derfor vil han arbejde hårdt for, at de ældre borgere ikke ryger i glemmebogen. For antallet af ældre stiger, og seniorrådsformanden frygter, at de ældste borgere bliver glemt. Han har selv følt afmagten, da han efter en hjerteoperation skulle have genoptræning.
"Jeg startede på genoptræning på Skejby sammen med 10 andre, som kunne fortsætte deres genoptræning i hjemkommunen, men ikke jeg. Skanderborg Kommune har ikke et tilbud om genoptræning for ældre mennesker, så jeg skulle selv betale. Men der sidder rigtig mange pensionister, som ikke kan betale, og så får de ingen hjælp. Det vil jeg rigtig gerne lave om på, " siger Kurt Rønne.

Vi er ikke bedre end de input, vi får

Den nye formand har et og udtalt stort ønske om at få alderdommen mere i fokus. Han ser gerne, at emner om ældre kommer frem i lyset på kommunens hjemmeside, som ifølge formanden selv er meget svære at finde. Desuden vil han gerne udvikle et samarbejde med lokale ældre- og pensionistforeninger og med Ældre Sagen.
"Vi er ikke bedre end de input, vi får. Og det er da tåbeligt ikke at have et samarbejde med andre, som kæmper samme sag," siger Kurt.
Ud over formand Kurt Rønne, tæller Seniorrådet næstformand. Birthe Jørndrup og kasserer Raydon With. Til kommunens klageråd er udpeget Bodil Damgaard Christensen, Eva Bach og Bodil Vinther. Rådet består af i alt ni, som også tæller Aase Sejr, Karl-Erik Jørgensen og Kirsten Nielsen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.