Slut med Multi-idræt i Lyseng

Forening har måttet lukke ned på grund af manglende tilskud

Artiklens øverste billede
"Jeg synes grundlæggende, at tankerne, de er inde på, er rigtig gode. Men den løsning, der har været peget på, er noget dyrere end et almindeligt tilbud, og midlerne har ikke kunnet tilvejebringes i forbindelse med budgetforhandlingerne" forklarer børn- og ungerådmand Jacob Bundsgaard Johansen.

Foreningen Lyseng Multi-idræt, der skulle være flyttet ind i Lyseng Idrætscenter, når det står færdigt til september, er lukket ned. Beslutningen blev taget på generalforsamlingen i starten af januar.
Multi-idræt blev dannet i 2001 som en forening, der baserede sig på pædagogisk ledet idræt. Formålet var at få børn, der normalt ikke ville være idrætsaktive, til at bevæge sig.
Gennem samarbejde med Århus Kommune og DGI blev foreningen kørt som et supplement til den lokale SFO på forsøgsbasis. Forsøget stoppede i sommerferien 2009, og foreningen har siden kørt på vågeblus.

Har forsøgt

"Vi har forsøgt at få en permanent ordning ved at etablere et samarbejde med fritidsklub og SFO, men det er ikke lykkedes. Vi har også søgt kommunen om støtte men har fået afslag, og trods møder har der ikke kunnet findes en løsning. Og nu synes vi ikke længere, at vi kan holde hallen hen. Så derfor har vi taget beslutningen om at lukke, fortæller kasserer i den nu nedlagte bestyrelse Thomas Corneliussen.
I alt har Lyseng Multi-idræt søgt kommunen om 1,3 mill. kroner på årsbasis, der skulle bruges til at leje sig ind i Lyseng Idrætscenter og til ansættelse af instruktører.
Tanken var, at skolebørn skulle kunne komme i Multi-idræt om eftermiddagen, mens der om formiddagen skulle være tilbud til ældre.
Foreningens formue på 30.000-40.000 kroner vil i henhold til vedtægterne blive overdraget til aktiviteter i lokalområdet nærmere betegnet til fonden Lyseng Idrætscenter øremærket indretning af de åbne udendørs arealer i forbindelse med centret. Ved lukningen var der 30 medlemmer.

Dyr løsning

Jacob Bundsgaard Johansen (S), rådmand for Børn og Unge, siger til lukningen:
"Jeg synes grundlæggende, at tankerne, de er inde på, er rigtig gode. Men den løsning, der har været peget på, er noget dyrere end et almindeligt tilbud, og midlerne har ikke kunnet tilvejebringes i forbindelse med budgetforhandlingerne" forklarer han.
"Jeg så helst, at man fandt en lokal løsning. Der er jo pasning af børn i SFO-regi og måske en fornyet dialog kunne skabe en ordning", siger han.
Thomas Corneliussen oplyser, at han og Rikke Obel Mejer, formand for den nedlagte forening, vil arbejde videre i håbet om at få skabt et samarbejde i frivilligt forældre-regi ikke i Multi-idræt-regi.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.