Vi boykottede ikke reception på rådhuset

Hele den konservative gruppe blev væk fra torsdagens reception for den nye kommunalbestyrelse i Lyngby-Taarbæk. Pinligt, mener en læser, men gruppeformand Sofia Osmani forklarer fraværet med, at de konservative fik sen besked

Artiklens øverste billede
Forhenværende viceborgmester Helle Nielsen hilser på den nyvalgte borgmester Søren P. Rasmussen ved torsdagens reception på rådhuset. Helle Nielsen var den eneste blandt nuværende og tidligere konservative kommunalpolitikere, som Det Grønne Område mødte ved receptionen.

Op mod 300 gæster lagde torsdag vejen forbi rådhuset i Lyngby for at hilse på Lyngby-Taarbæks nye kommunalbestyrelse. Men hvis de havde ønsker om at få en snak med de konservative medlemmer af kommunalbestyrelsen, så gik de forgæves.
Ikke en eneste af den konservative gruppes fire medlemmer var tilstede, og blandt de fraværende var Rolf Aagaard-Svendsen, som 1. januar måtte overlade borgmesterkæden til Venstres Søren P. Rasmussen.

Fik datoen sent

Den konservative gruppeformand Sofia Osmani afviser dog, at de konservative havde valgt at boykotte receptionen:
"At vi ikke deltog skyldtes, at datoen blev fastlagt af borgmesteren og kun oplyst til os konservative for lidt over en uge siden. Allerede på det tidspunkt gjorde jeg borgmesteren opmærksom på, at jeg ikke havde mulighed for at deltage. Hvis han havde ønsket, at den konservative gruppe deltog, så kunne han have ændret datoen, men det mente han ikke var nødvendigt," skriver Sofia Osmani i en mail til Det Grønne Område.

"Trist på en festdag"

Blandt de gæster, som bemærkede det konservative mandefald, er Lyngby Storcenters direktør Torben Schwabe. Han konstaterer, at "det var glædeligt at se tidligere viceborgmester Helle Nielsen (C), men trist at de konservative kommunalbestyrelsemedlemmer var blevet akut syge eller af andre årsager var forhindret i at møde op. Og så netop på sådan en dag, der er en festdag for lokaldemokratiet."
Sofia Osmani har dog ikke dårlig samvittighed over, at de konservative ikke var tilstede:
"At vi som travle mennesker med familie og mange forpligtigelser ikke altid kan smide alt hvad vi har i hænderne for at deltage i arrangementer hvis placering vi ingen indflydelse har haft på, synes jeg ikke vi kan bebrejdes. Og at tro det er et udtryk for boykot er direkte fejlagtigt," siger hun.

Rolf Aagaard: Jeg er ikke i flyverskjul

Også den forhenværende borgmester Rolf Aagaard-Svendsen melder hus forbi. En læser, Tage Rosenmeier, kalder i et debatindlæg eks-borgmesterens optræden for pinlig. Han mener, at den tidligere borgmester boykottede receptionen fordi han "ikke havde format til at anerkende Søren P. Rasmussens klare valgsejr og sit eget klare valgnederlag".
Det afvises dog pure af Rolf Aagaard-Svendsen:
"Jeg beklager, at jeg ikke kunne være tilstede til receptionen. Man kender mig dårligt, hvis man tror, at jeg kryber i flyverskjul for noget som helst, og jeg har deltaget konstruktivt til samtlige seminarer og temamøder for den nye kommunalbestyrelse. Receptionen er blevet planlagt med kort varsel, og jeg er ikke blevet spurgt, om jeg kunne deltage. Hvis det havde været vigtigt for den nuværende borgmester at hans forgænger deltog, havde han vel i det mindste spurgt, om jeg kunne, inden tidspunktet blev fastlagt," skriver Rolf Aagaard-Svendsen i et svar til Det Grønne Område.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.